Evenimentul Istoric > Istoric Play > Americanii au știut că România va fi victima unui plan clar de acaparare de către URSS
Istoric Play

Americanii au știut că România va fi victima unui plan clar de acaparare de către URSS

Alecu Racoviceanu a publicat documentul chiar în ziua în care se împlineau 72 de ani de la manifestația pro-monarhistă și anticomunistă din 8 noiembrie 1945. A fost oprită cu vărsare de sânge de autoritățile comuniste care se instalau pentru o jumătate de veac.

La acea dată, lucrurile intraseră pe un drum ireversibil. Încă dinainte de greva regală, de Guvernul Petru Groza, au existat oameni care pricepeau ce se va întâmpla cu România, chiar din primele clipe de după 23 August 1944.

La Arhivele Naționale ale Statelor Unite ale Americii sunt multe documente legate de acea perioadă tulbure, când Al Doilea Război Mondial se apropia de sfârșit și situația multor țări europene era neclară.

Unul dintre ele, nepublicat până acum integral. este senzațional. El arată că în septembrie 1944 apropiații Casei Regale intuiau cu o exactitate matematică evoluția evenimentelor din țara noastră, lăsată de doar o lună la cheremul Armatei Roșii.

Registration

Aici iti poti reseta parola