Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Amenințări fără precedent venite de la Moscova: „Confruntarea nucleară este la câțiva pași!”
Articole online

Amenințări fără precedent venite de la Moscova: „Confruntarea nucleară este la câțiva pași!”

atac nuclear razboi

Amenințări fără precedent venite de la Moscova: „Confruntarea nucleară este la câțiva pași!”

Odată cu alegerea Londrei, „războiul nuclear este la câţiva paşi”, a spus ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, iar pentru Regatul Unit – potrivit ministrului de Externe rus, Serghei Lavrov – „se va sfârşi prost”. Nicio reacție – încă – din partea Uniunii Europene și a Statelor Unite.

Dezvăluirea, făcută de Annabel Goldie, ministrul adjunct al Apărării în Guvernul conservator condus de Rishi Sunak, în timpul unei audieri în Camera Lorzilor, a trecut complet neobservată pe insulă, până când marți a apărut în presa ucraineană, iar ulterior în întreaga presă internațională: în timpul unei replici la o întrebare îngrijorătoare – prezentată pe acest punct specific de către Lord Hylton, în vârstă de 90 de ani, un veteran al adunării, aristocrat, fost soldat și filantrop implicat de mult timp în inițiative de pace – Goldie a revendicat furnizarea de muniție cu uraniu, referindu-se la ultimele provizii de război britanice puse la dispoziție Kievului:

„Împreună cu o serie de tancuri de luptă grele Challenger 2 vom trimite și muniția aferentă: inclusiv proiectile perforante care conțin uraniu sărăcit: sunt deosebit de eficiente pentru neutralizarea tancurilor și a vehiculelor blindate moderne rusești”, a declarat ministrul adjunct al Apărării din Marea Britanie.

„Dacă Marea Britanie va furniza Ucrainei muniție cu uraniu sărăcit, nu există nicio îndoială că se va termina prost pentru Londra, a spus ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, într-un interviu pentru „Rossiya 1 TV”. „Nu aș fi surprins de acest lucru”, a declarat Lavrov.

Ministrul Şoigu a susținut în direct la TV că „nu a auzit de aceste noi provizii”, dar nu a fost surprins, pentru că „și-au pierdut complet simțul direcției în ceea ce privește acțiunile lor și felul în care subminează stabilitatea strategică în întreaga lume”, a concluzionat acesta. Potrivit ministrului Apărării, Serghei Şoigu, cu muniţia de uraniu sărăcit „confruntarea nucleară este la câţiva paşi”.

Registration

Aici iti poti reseta parola