Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria universală > Amantele lui Stalin: Forțate să semneze contract cu dictatorul
Articole online

Amantele lui Stalin: Forțate să semneze contract cu dictatorul

Căsătoriile și amantele dictatorului

Oficial, a fost căsătorit de două ori, însă pe parcursul vieții au ieșit mai multe mărturii conform cărora Stalin ar fi avut mai multe amante. Unele dintre femeile cu care Stalin a fost implicat romantic au murit la vârste prea fragede, de altele s-a profitat, iar unele nu au putut spune „nu” dictatorului, de teama de a nu fi omorâte sau trimise în exil.

În 1906, Iosif Stalin s-a căsătorit cu prima sa soție, Ekaterina Svanidze, cunoscută sub numele de Kato, căsătorindu-se cu Stalin la vârsta de 16 ani. La puțin timp după nașterea fiului lor, Kato s-a îmbolnăvit de tuberculoză, murind în 1907. Stalin a fost devastat din cauza morții soției, spunând că moartea soției sale i-a provocat moartea sentimentelor sale pentru omenire.

A două căsătorie cu Nadezhda Alliluyeva s-a spus că ar fi fost tot din dragoste. Deși Stalin a cunoscut-o pe Alliluyeva când era doar un copil, s-au căsătorit atunci când fata a împlinit vârsta de 18 ani. Căsnicia celor doi a fost plină de abuzuri, motiv pentru care în 1932 s-a împușcat în inimă. Cei doi au avut doi copii, cărora le-au spus că mama lor a murit din cauza unei boli apărute suspect.

În 1914, Stalin a fost exilat în Siberia. Acolo a cunoscut-o pe Lidia Pereprygina, o orfană de 13 ani, cu care a început o presupusă aventură. Pentru a nu apărea discuții, aceasta a rămas însărcinată, Stalin a promis că se va căsători cu ea, însă la scurt timp după ce a fost născut copilul a și murit.

În 1917 a născut cel de-al doilea fiu, Alexander, însă Stalin nici atunci nu și-a ținut promisiunea, părăsind imediat casa și satul în care stătea cu Lidia. Când Stalin a devenit parte a grupării lui Lenin, presupusa aventură cu Lidia a devenit un secret. Ea a fost forțată să semneze un document care promitea să nu dezvăluie niciodată cine era adevăratul tată al fiului ei. Lidia s-a căsătorit în cele din urmă, iar soțul ei l-a adoptat pe Alexander. Se pare că Stalin nu și-a întâlnit niciodată fiul.  

Sensibil în fața ultimei femei din viața lui

Ultima amantă a lui Stalin a fost Valentina Istomina, care deși fusese curtată și de alți bărbați din cercul lui Stalin, ea a decis să îi accepte pe el. Stalin se pare că a avut încredere în Istomina, fiind singura persoană care îi aducea mâncarea și medicamentele.

În 1952, Stalin s-a îmbolnăvit, mulți din jurul său crezând că va muri. În acel moment, Istomina a început o aventură cu doi dintre apropiații lui Stalin. Când acest lucru s-a aflat, Stalin s-a decis să o trimită în exil în Siberia. Plăcând-o foarte mult, nu a putut să o lase acolo și a cerut să fie adusă înapoi. Când a murit în 1953, Istomina a fost devastată.

Registration

Aici iti poti reseta parola