Evenimentul Istoric > Articole online > Amanta lui Ludovic al XV-lea a fost decapitată fiindcă era prea frumoasă
Articole online

Amanta lui Ludovic al XV-lea a fost decapitată fiindcă era prea frumoasă

A devenit cunoscută ca Madame du Barry, însă numele ei de naștere a fost Jeanne Becu. Provenea dintr-o familie de provincie foarte săracă. Era un copil ilegitim și nu s-a știut niciodată cine a fost tatăl ei.

De mic copil a fost obligată să lucreze pe stradă. Fiindcă avea părul blond și ochii albaștri a fost racolată de Jean-Baptiste du Barry, unul dintre cei mai cunoscuți proxeneți de la acea vreme.

După ce a fost amanta lui personală, Jean-Baptiste a început să îi caute clienți mai bogați.

Curtezană

A fost acceptată în rolul de curtezană și a căpătat o faimă nesperată. Până și miniștri apelau la serviciile ei.

În speranța că într-o zi va putea ateriza în patul regelui, Jean-Baptiste și-a convins fratele, contele du Barry să se însoare cu Jeanne Becu, astfel ea a devenit contesa du Barry și avea acces la evenimentele organizate în curtea regală.

Amanta regelui

Nu a trecut mult timp și a devenit amanta regelui Ludovic al XV-lea, deși era cu 33 de ani mai tânără decât el. Asta nu l-a împiedicat să îi cumpere cadouri scumpe, bijuterii și rochii cu diamante.

Madame du Barry nu a fost un om rău și a pledat mereu pentru oamenii săraci. Contrar speranțelor lui Jean-Baptiste, ea a refuzat imixtiunea în treburile importante ale regelui, cum o făcuseră alte amante, precum Madame de Pompadour.

Ghinion

Chiar și așa, Ludovic a apreciat-o foarte mult și obișnuia să o invite la ședințele de consiliu. Ghinionul ei a fost că Ludovic a murit în 1774, după doar cinci ani petrecuți de ea la curtea regală.

Conform history.info, noua regină, Maria Antoaneta, nu a plăcut-o deloc.

Era invidioasă că toată lumea o considera cea mai frumoasă femeie din Paris. I-a cerut să părăsească imediat capitala. Madame du Barry s-a mutat într-un castel aflat în apropriere de Paris.

Dar tot n-a scăpat de invidia femeilor. După startul Revoluției franceze, ea a fost acuzată pe nedrept că ar fi complotat cu inițiatorii revoluției.

La 8 decembrie 1793 a fost decapitată prin ghilotinare în Piața Revoluției (astăzi Place de la Concorde) din Paris.

 

Registration

Aici iti poti reseta parola