Evenimentul Istoric > Articole online > Allah, invocat de Muftiul României în lupta cu coronavirus
Articole online

Allah, invocat de Muftiul României în lupta cu coronavirus

Șeful Cultului Musulman din România le aminteşte coreligionarilor săi că principiul care, de-a lungul timpului, a stat la baza dezvoltării umanităţii, ” ‘Mens sana in corpore sano’ ilustrează astăzi, mai mult decât oricând, necesitatea de a ne îngriji de curăţenia corporală pentru a ne menţine sănătatea”.

„Curăţenia face parte din credinţa noastră, iar omul este dator să aibă grijă de corpul primit ca zălog din partea Creatorului, iar unul dintre principiile fundamentale ale omenirii este întreţinerea sănătăţii. În contextul actual, când ne confruntăm la nivel global cu ameninţarea virusului COVID-19, facem apel la toţi enoriaşii să respecte cutumele religioase referitoare la igienă şi, de asemenea, să respecte toate măsurile şi recomandările autorităţilor statului în această privinţă”, se arată într-un comunicat transmis Agerpres de Muftiul României.

Din Coran

În context, liderul religios invocă pasaje din Coran ce fac referire la obligativitatea musulmanilor de a se preocupa de curăţenia corporală şi respectarea măsurilor de carantină.

„În Coranul cel Sfânt stă scris: Allah îi iubeşte pe cei care se purifică şi se curăţă. (Et-Tevbe cap. 9; versetul 108); şi îşi curăţă veşmintele. Totodată Profetul, în relatările sale afirmă: Majoritatea oamenilor nu înţelege valoarea celor două lucruri – sănătatea şi timpul. Negreşit Allah este curat, iubeşte curăţenia şi iubeşte oamenii curaţi; aveţi grijă de sănătate şi de mediul înconjurător. Acela dintre voi care înnoptează fără să se spele pe mâini, iar mai apoi a doua zi moare, să nu învinovăţească pe nimeni altcineva … Dacă într-un loc este carantină, nu vă duceţi acolo, iar dacă sunteţi prinşi în carantină, nu ieşiţi de acolo”, se mai arată în apelul lansat de Muftiul Muurat Iusuf către credincioşii musulmani din România.

Registration

Aici iti poti reseta parola