Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria universală > Al 23-lea preşedinte al SUA, nepotul celui de al 9-lea preşedinte și strănepotul unui semnatar al Declaraţiei de Independenţă
Articole online

Al 23-lea preşedinte al SUA, nepotul celui de al 9-lea preşedinte și strănepotul unui semnatar al Declaraţiei de Independenţă

În 1881 a fost ales senator de Indiana, funcţie pe care a deţinut-o până în 1888, când a fost nominalizat de republicani pentru alegerile prezidenţiale.

Programul său, bazat pe protecţionism şi izolaţionism, l-a propulsat în funcţia de preşedinte al Statelor Unite, în noiembrie 1888.

A promovat o politică economică concurenţială şi de liberalizare a comerţului.

Politicile fiscale adoptate de administraţia sa i-au diminuat popularitatea, inclusiv în rândurile republicanilor.

 Înfrânt în alegerile din 1892 de democratul Grover Cleveland, Harrison s-a retras în Indianapolis.

Preşedintele Benjamin Harrison (1889-1893), cel de-al 23-lea preşedinte al Statelor Unite, s-a născut la 20 august 1833, într-o familie de politicieni americani, în localitatea North Bend, din statul Ohio.

Membrii familiei Harrison au fost implicaţi în cele mai importante momente ale istoriei americane, inclusiv în obţinerea independenţei, în anul 1776.

Bunicul său, William Henry Harrison, a fost al 9-lea preşedinte al SUA, iar străbunicul său a fost unul dintre semnatarii Declaraţiei de Independenţă, la 4 iulie 1776.

Benjamin Harrison a studiat dreptul la universităţile din Ohio şi Cincinatti, devenind unul dintre cei mai cunoscuţi avocaţi din Indianapolis, oraşul în care s-a stabilit în anul 1854.

În timpul Războiului Civil, în perioada 1862-1865, Harrison a deţinut gradul de colonel în cadrul unei unităţi de infanterie.

A devenit unul dintre conducătorii Partidului Republican din statul Indiana şi a candidat, fără succes, în anul 1876, la funcţia de guvernator al acestui stat.

A murit la 13 martie 1901.

Registration

Aici iti poti reseta parola