Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria universală > Afroamericanii îl sfidează pe Hitler la el acasă
Articole online

Afroamericanii îl sfidează pe Hitler la el acasă

El a fost urmat de alt afroamerican, Mack Robinson, și de olandezul Tinus Osendarp.

Numele sprinterului Mack Robinson nu este la fel de cunoscut ca al lui Jesse Owens, vedeta Jocurilor de la Berlin din 1936.

Însă, Robinson nu este nici cea mai faimoasă persoană din propria familie, ci fratele său mai mic, Jackie, care a rupt bariera de culoare a baseball-ului în 1947 cu Brooklyn Dodgers.

Robinson a făcut parte dintr-un grup de 18 sportivi negri din SUA care au câștigat 14 medalii în fața lui Adolf Hitler la Jocurile din 1936. Owens și cele patru medalii ale sale de aur au făcut praf pretențiile naziste de supremație ariană pe un stadion construit ca sărbătoare a celui de-al treilea Reich.

„A fost ceva care a atras atenția oamenilor asupra sportului. Ei au văzut ce se întâmplă și au început să regândească segregarea”, a scris David Clay Large în cartea „Jocuri naziste: Jocurile Olimpice din 1936”.

Grupul de sportivi negri nu a fost invitat la Casa Albă pentru a li se sărbători realizările.

Optzeci de ani mai târziu, familiile lor erau.

În 2016, președintele Barack Obama a onorat realizările făcute de Owens, Robinson, Ralph Metcalfe, Jack Wilson, John Brooks, Tidye Pickett, Louise Stokes, James LuValle, Fritz Pollard Jr., John Woodruff, Dave Albritton, Archie Williams, Cornelius Johnson , James Clark, Howell King, Art Oliver, Willis Johnson și John Terry, scrie stripes.com.

Registration

Aici iti poti reseta parola