Evenimentul Istoric > Articole online > Adevărul despre Marele Zid Chinezesc
Articole online

Adevărul despre Marele Zid Chinezesc

Marele Zid Chinezesc reprezintă o serie de fortificații de la est la vest, de-a lungul graniței de nord a Chinei.

Obiectivul strategic a fost de a proteja țara de invadatorii nomazi din stepele euroasiatice.

History.info notează că legenda Marelui Zid Chinezesc s-a răspândit prin Europa într-o formă diferită de realitatea de la fața locului. 

Marele Zid Chinezesc nu a fost niciodată o fortificație continuă, ci mai degrabă ziduri construite din diferite materiale, în diferite secole, cu multe zone lungi de întrerupere.

Mitul unui zid continuu a fost o invenție europeană pentru a romanța importanța și grandoarea construcției.

Ridicarea zidului a fost demarată de primul împărat Qin Shi Hunang în jurul anului 220 î.Hr, însă primele fortificații pe care s-a ridicat zidul existau deja din secolul al V-lea î.Hr.  Atunci s-a folosit aproape exclusiv pământ bătătorit.

Porțiunea de zid vizitată cel mai frecvent de turiștii de astăzi datează din timpul Dinastiei Ming (1368-1644) și a fost realizată din pietre și cărămizi.

Numele “Marele Zid” nu a fost niciodată folosit de chinezi, ci a fost o etichetă pusă de comercianții europeni, devenind în secolul al XIX-lea un standard în engleză, franceză și germană.

Chinezii folosesc denumirea de “Zidurile lungi” sau “zidurile de frontieră”, ”metereze” sau ”fortificațiile exterioare.”

 

Registration

Aici iti poti reseta parola