Evenimentul Istoric > Articole online > Adevăratul rol al Regelui Mihai I în actul de la 23 august 1944. Află dezvăluiri istorice despre un moment crucial, din revista Evenimentul Istoric, ediția de iulie!
Articole online

Adevăratul rol al Regelui Mihai I în actul de la 23 august 1944. Află dezvăluiri istorice despre un moment crucial, din revista Evenimentul Istoric, ediția de iulie!

În numărul din iulie al revistei Evenimentul Istoric descoperi informații exclusive despre adevăratul rol al Regelui Mihai I în actul de la 23 august 1944 prin care România  a dispus încetarea imediată a colaborării cu Puterile Axei și începerea tratativelor de armistițiu cu Aliații și de colaborare militară cu Uniunea Sovietică.

Află detalii surprinzătoare despre firul cronologic al acțiunilor care au dus la decizia regelui Mihai I de a-l demite și aresta pe Mareșalul Antonescu.

De asemenea, în noul număr al revistei Evenimentul Istoric, publicăm a 2a parte a studiului realizat de col.(r.) Tudor Păcuraru, care demonstrează implicarea KGB în Revoluția Română din decembrie 1989 și care pare inspirată de revoluția rusă din 1905.

Au fost analizate documente oficiale, publice, verificabile, asumate de autoritățile române sau aliate cu scopul de a aduce lămuriri asupra faptelor petrecute în decembrie ’89. Au fost sau nu și militari sovietici implicați în evenimentele sângeroase care au marcat căderea regimului Ceaușescu?

Cine au fost aceștia? Cum au acționat? Ce dovezi mai putem găsi, azi, privind acțiunile lor? Cum arată derularea evenimentelor din decembrie 1989, dacă o privim prin ochii lor? Sunt întrebări ale căror răspunsuri le găsiți într-un material amplu în ediția de iulie a revistei.

Nu în ultimul rând, ai posibilitatea de a analiza, în revista Evenimentul Istoric, documentele care atestă faptul că Dinu Brătianu a fost urmărit de organele de siguranță ale statului sub toate celei trei dictaturi: carlistă, antonesciană și comunistă.

Citiți pe larg despre aceste subiecte și multe alte articole de interes, achiziționând Evenimentul Istoric nr. 29, de la punctele de difuzare a presei sau online pe www.agoramag.ro , în secțiunea Reviste!

Nu ratați nici concursurile Evenimentul Istoric prin care puteți câștiga abonamente. Detalii aici: https://bit.ly/3fXkxks

 Dacă vrei să colecționezi revista, te invităm să te abonezi! Poți opta pentru un abonament în varianta print, accesând https://agoramag.ro/abonamente/abonamente-evenimentul-istoric sau poți să te bucuri de versiunea online a revistei, direct pe tableta, computerul sau telefonul tău, accesând https://agoramag.ro/abonamente/abonamente-evenimentul-istoric?product_id=441.

Registration

Aici iti poti reseta parola