Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Adepții New Age au motiv să-și întărească credința în cristale. Cultul era practicat și acum 5000 de ani
Articole online

Adepții New Age au motiv să-și întărească credința în cristale. Cultul era practicat și acum 5000 de ani

Agățatul în fereastra unui bolnav se spune că ajută la vindecare; agățarea deasupra intrării în casă se spune că încurajează protecția divină.

Indiferent dacă credeți din toată inima în aceste principii sau considerați că sunt absurdități, nu se poate nega că o parte substanțială a populației globului crede în puterea cristalelor.

Ei au descoperit că cristalul este un material ideal din care să fabrice arme, cum ar fi vârfurile de săgeți și pumnalele.

Aceste tipuri de artefacte au fost descoperite într-un sit arheologic sud-vestic din Spania, numit Valencina de la Concepcion.

Între 2007 și 2010, arheologii au dat de aceste obiecte în mormântul a cel puțin 25 de persoane.

Experții spun că mormântul acoperă aproape 145 de metri în total și a fost construit din dale imense de ardezie.

Studiile au arătat că în el erau multe femei, dar un singur bărbat, și toate consumaseră otravă.

Femeile erau poziționate într-un fel de semicerc într-o cameră separată de locul în care a fost găsit bărbatul, conducând cercetătorii la concluzia că bărbatul era un șef, iar femeile probabil adeptele lui.

Mormântul datează de cel puțin cinci mii de ani. Au fost îngropate împreună cu oamenii și numeroase piese de îmbrăcăminte.

Cercetătorii și-au publicat descoperirile în revista științifică online ResearchGate.com, în 2015. Studiul spune:

„Am găsit un set extraordinar de bunuri funerare somptuoase … dintre care cel mai notabil este un număr de haine din zeci de mii de mărgele perforate și decorate de chihlimbar. ”

Cristalul nu era un material obișnuit în regiune, așa că pumnalele și alte arme fabricate din el nu erau pentru toată lumea, ci doar pentru cei din eșaloanele de elită.

Pagini: 1 2

Registration

Aici iti poti reseta parola