Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria universală > A vrut să facă Festivalul de participare în bikini, dar presa i-a zis Miss Univers, și a intrat în istorie
Articole online

A vrut să facă Festivalul de participare în bikini, dar presa i-a zis Miss Univers, și a intrat în istorie

Cariera sa în divertisment a început în 1946, când s-a alăturat Grupului Mecca, o companie ce deţinea săli de dans, restaurante, baruri, săli de biliard, ziare în întreaga ţară.

În 1951, lucrând de cinci ani în cadrul Grupului Mecca, a fost întrebat dacă poate veni cu idei care să promoveze Festivalul Britanic.

Drept răspuns, Eric Morley a venit cu iniţiativa ambiţioasă de a descoperi cea mai frumoasă femeie din lume şi a iniţiat acest gen de concurs în Marea Britanie.

Eric Morley a dorit ca acest concurs să reflecte timpurile moderne. La început a purtat titlul de Festivalul de participare în bikini dar presa britanică i-a schimbat titlul în Miss World.

Deşi a fost mai greu, el a dorit să atragă participante din întreaga lume. A trimis scrisori, a dat telefoane în cât mai multe ţări.

Încurajat de răspunsurile pozitive, primite la scrisorile trimise în Europa şi America, precum şi la Parlamentului britanic, el a decis să organizeze anual Festivalul Miss Univers, devenind pentru Eric Morley şi soţia sa, Julia, pasiunea şi munca vieţii lor.

 

Deşi la acea vreme concursul nu era prea cunoscut, a devenit curând foarte apreciat în întreaga lume şi datorită faptului că urma perioadei de austeritate de după război.

Graţie televiziunii, concursul de frumuseţe a devenit cunoscut pe tot globul, audienţele crescând de la an la an. În 1961, Eric Morley a transformat Festivalul Miss World într-o acţiune caritabilă.

De-a lungul anilor, concursul a devenit unul dintre evenimentele cele mai generatoare de bani pentru acţiuni caritabile şi în special pentru copiii cu dificultăţi.

Începând din 1970 a fost văzut şi ca o mişcare feministă. Între 1991-1996, Morley a ocupat funcţia de director în relaţii publice al Silicon Valley Association of Realtors, ce avea 3.000 de membri.

A fondat în 1997, Grupul Morley Hunter şi a contribuit la elaborarea unei legislaţii adecvate în domeniu.

Eric Morley a făcut de-a lungul anilor din Grupul Mecca un imperiu. El a fost susţinătorul real al Clubului de Varietăţii al Marii Britanii timp de 40 de ani al cărui preşedinte internaţional a fost.

A murit la 82 de ani în urma unui atac de cord, la 9 noiembrie 2000.

 

Sursa: Agerpres

Registration

Aici iti poti reseta parola