Evenimentul Istoric > Articole online > A ucis și dezmembrat opt fete și un băiat în doar trei luni
Articole online

A ucis și dezmembrat opt fete și un băiat în doar trei luni

Takahiro Shiraishi, în vârstă de 30 de ani, care şi-a mărturisit crimele, a fost declarat vinovat de asasinarea, dezmembrarea şi depozitarea cadavrelor la domiciliul său din localitatea Zama, în prefectura Kanagawa.

Judecătorul care a instrumentat cazul a decis că niciuna dintre victime nu şi-a dat consimţământul şi că Shiraishi este mental responsabil să-şi asume vinovăţia în urma rezultatelor a cinci luni de teste psihiatrice la care a fost supus înaintea procesului.

Victimele, opt femei şi un bărbat cu vârste cuprinse între 15 şi 26 de ani, au fost asasinate între august şi octombrie 2017.

În timpul procesului, principalul punct de dezbatere între acuzare şi avocaţii apărării a fost dacă acuzatul a primit consimţământul victimelor sale.

Apărarea a cerut să se evite pedeapsa cu moartea, susţinând că acuzatul este vinovat doar de omucidere cu consimţământ, deoarece dispunea de aprobarea tacită a victimelor prin mesajele schimbate pe reţelele de socializare.

Dar mărturia lui Shiraishi, în care a recunoscut că victimele s-au opus strangulării, a contribuit la demontarea apărării sale. Alături de faptul că el a furat banii victimelor şi că le-a agresat sexual pe tinere, potrivit Agerpres.

Shiraishi şi-a contactat victimele pe Twitter şi le-a atras la domiciliul său cu oferte de a le ajuta să moară.

Singurul bărbat asasinat era partenerul uneia dintre tinere care a intrat în contact cu acesta după dispariţia iubitei sale.

În timpul procesului, Shiraishi a declarat că nu intenţionează să facă apel la sentinţă, inclusiv dacă este vorba de pedeapsa capitală.

Registration

Aici iti poti reseta parola