A omorât 29 de copii, dar este condamnat doar pentru două crime

 

Wayne Williams a omorât 29 de copii, în zona orașului Atlanta, din Georgia, între anii 1979 și 1981.

A fost condamnat în 1982 pe viață doar pentru două crime, însă autoritățile din Atlanta susțin că el este vinovat și de alte 27.

Mulți oameni care îl cunoșteau spun că Williams nu putea să omoare atâția copii. Totuși, el a primit două condamnări pe viață.

Și astăzi, Williams susține că este nevinovat.

Fibrele găsite pe o victimă se potriveau cu cele găsite la Williams, în mașină și acasă, așa că a fost arestat.

Este etichetat „Atlanta Child Murders”, datorită dovezilor circumstanțiale și ADN convingătoare se crede că Williams este responsabil pentru moartea a 29 de persoane.

Primele cadavre descoperite

Wayne Bertram Williams s-a născut pe 27 mai 1958, în Atlanta, Georgia, dar călătoria sa spre crimă în serie a început pe 28 iulie 1979, când o femeie din Atlanta a dat peste două cadavre ascunse în tufișurile de pe marginea drumului.
Ambele victime erau bărbați, negri și copii: Edward Smith, în vârstă de 14 ani, raportat dispărut cu o săptămână înainte, a fost împușcat cu o armă de calibrul 22. Cealaltă victimă, Alfred Evans, în vârstă de 13 ani, a fost raportată dispărută cu trei zile înainte. Evans a fost ucis prin asfixiere.

Această descoperire a marcat începutul unui șir de crime care a durat 22 de luni în Atlanta.

La sfârșitul lunii septembrie, Milton Harvey, în vârstă de 14 ani, a fost găsit mort. La sfârșitul lui 1979 au fost găsiți alți doi copii uciși: Yusef Bell fusese sugrumat, iar Angel Lenair a fost legat de un copac cu mâinile legate la spate și sugrumat.

Intervine FBI

Când alte două corpuri fără viață au fost găsite în primăvara anului 1980 și o fată de 7 ani a fost data dispărută, FBI a fost chemat pentru a ajuta poliția locală.

Ofițerii FBI au lansat o anchetă majoră și un profesionist a lucrat la caz. Cadavrele victimelor au fost găsite în zonele împădurite, dar, în aprilie 1981, ucigașul și-a schimbat modul de operare: acum cadavrele erau aruncate în râul Chattahoochee.

Acest lucru le-a permis anchetatorilor să-și restrângă căutările, iar ei au supravegheat toate cele 14 poduri de peste râu în zona Atlanta.

La sfârșitul lunii mai, un grup de forțe de ordine aflate în supraveghere la râu a auzit un zgomot puternic în jurul orei 3:00.

 Pe pod, o mașină a fugit de la locul faptei, iar poliția a urmărit-o și a tras. Șoferul a fost Wayne Williams, un fotograf independent de 22 de ani, negru. Poliția nu avea habar de ce fugise, așa că au trebuit să-l lase pe Williams să plece. Două zile mai târziu, însă, cadavrul lui Nathaniel Cater, de 27 de ani, a fost găsit în aval, iar Williams a fost adus pentru interogatoriu. Williams nu a reușit să treacă de examenul cu detectorul de minciuni.

Arestarea și judecata

La 21 iunie 1981, Williams a fost arestat, iar, la 27 februarie 1982, a fost găsit vinovat de uciderea lui Cater și a unui alt bărbat, Jimmy Ray Payne,

Odată încheiat procesul, oficialii au declarat credința că probele sugerează că Williams este cel mai probabil legat de alte 20 din cele 29 de decese pe care grupul de lucru le-a investigat.

Secvențierea ADN de la firele de păr găsite la diferite victime a dezvăluit o potrivire cu părul lui Williams, cu o certitudine de 98%.

Dar acea îndoială de 2% a fost suficientă pentru a nu a primi alte condamnări.