Evenimentul Istoric > Articole online > A murit un mare comedian de la Hollywood
Articole online

A murit un mare comedian de la Hollywood

Actorul american George Segal, nominalizat în 1967 la Oscarul pentru cel mai bun rol secundar, pentru performanța sa din „Cui îi e frică de Virginia Wolf?”, a murit marți, 24 martie 2021, în California.

Potrivit anunțului făcut de soția sa, Sonnia, citat de revista hollywoodiană Deadline, Segal a decedat în urma unor „complicații la o operație de pontaj cardiac”.

Născut pe 17 februarie 1934, într-un orășel din statul New York, el a debutat în cinema la începutul anilor 1960. Are un mic rol în Ziua cea mai lungă, fresca epică din 1962 despre Debarcarea din Normandia.

Cele mai importante realizări le va avea câțiva ani mai târziu, printre care și Cui îi e frică de Virginia Wolf?, alături de coloșii Elizabeth Taylor și Richard Burton.

Va juca și în memorabile roluri principale în pelicule de referință precum Corabia nebunilor, din 1965, al lui Stanley Kramer, sau Bye Bye Braverman, în regia lui Sidney Lumet.

Cu peste cincizeci de filme realizate până în 2010, pe lângă nominalizarea sa la Oscar din 1967, George Segal a primit Globul de Aur pentru cel mai bun actor în comedia O amantă în brațe, o nevastă în spate.

Segal a avut mare succes și în seriale de comedie de televiziune. Din 2013, el juca în serialul The Goldbergs.

Registration

Aici iti poti reseta parola