Evenimentul Istoric > Articole online > România comunistă > A murit un alt luptător anticomunist. Înmormântarea are loc azi la Bellu
Articole online

A murit un alt luptător anticomunist. Înmormântarea are loc azi la Bellu

Ultimele patru luni a fost internat în trei spitale, suferind de rinichi și plămâni.

Cu sobrietate, pasiune și spirit de sacrificiu și-a dedicat ultimele decenii din viață încercării de a repune la locul pe care îl merită memoria tatălui său, savantul George Manu, care ar fi trebuit să devină membru al Academiei Române post-mortem.

Descendent al familiei Manu, strănepotul generalului Gheorghe Manu, erou al Războiului de Independență, prim-ministru și primar al Capitalei – cu o stradă dedicată în București -, fiu al lui George Manu, renumit fizician si o figură deosebită in Mișcarea Națională de Rezistență anticomunistă de după al doilea Război Mondial, considerat un Sfânt al închisorilor bolșevice, prin viața și moartea sa martirică, inginerul Șerban Alexandru Manu s-a născut la data de 5 decembrie 1937, în București.

Începând cu anul 1948, urmează cursurile Colegiului Național Sfântul Sava și a fost absolvent al Facultății de Inginerie din Petroșani.

Fiind o familie persecutată de regimul comunist, pentru siguranța familiei lui, părăsește România in anul 1983, stabilindu-se în Franța împreună cu soția și fiica lui.

Chiar dacă a trăit mai bine de trei decenii peste granițele țării, nu a încetat niciodată să urmeze sfatul tatălui său ”de a face tot ce poate pentru tara lui”.

Odată cu aparenta cădere a regimului comunist, se întoarce in România, contribuie la apariția lucrării „În spatele Cortinei de Fier”, profeție geopolitică scrisă de tatăl său, si se dedică în totalitate familiei, formării si educării nepoților în același spirit de a face tot ce știu mai bine pentru țara lor.

Înmormântarea va avea loc, joi, 8 octombrie 2020, la ora 14.30, la mormântul familiei Manu – figura 10 din Cimitirul Bellu din București.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Citește mai multe despre familia Manu AICI

Registration

Aici iti poti reseta parola