Evenimentul Istoric > Articole online > A murit Prințul Phillip, soțul Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britani
Articole online

A murit Prințul Phillip, soțul Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britani

Soțul Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, Prințul Phillip, duce de Edinburgh, a murit vineri la vârsta de 99 de ani.

Prințul consort a avut, în ultima perioadă, diverse probleme de sănătate și a fost internat o lungă perioadă de timp.

Fiu al Prințului Andrei al Greciei și Danemarcei și al Prințesei Alice de Battenberg, Prințul Phillip s-a născut în Grecia și a avut patru surori, Margarita, Theodora, Cecilie și Sofia.

A făcut școala în Franța și în Germania, apoi a intrat în Marina Regală. După ce s-a logodit cu Elisabeta, fiica regelui George al VI-lea al Marii Britanii și moștenitoarea tronului britanic, în iulie 1947, a renunțat la cariera în Marina Regală. Cei doi s-au căsătorit la Westminster Abbey, în 1947. 

Cu puțin timp înainte de căsătorie, el a primit titlul de Duce de Edinburgh și pe cel de Alteța Sa Regală. După încoronarea Reginei Elisabeta a II-a, în 1952, cei doi s-au mutat la Palatul Buckingham.

Prințul Phillip și Regina Elisabeta a II-a au avut patru copii: Charles, Prinț de Wales, Anne – Prințesă Regală, Andrew – Duce de York și Edward – Conte de Wessex. Prințul Charles este primul în linia succesiunii la tronul britanic.

Registration

Aici iti poti reseta parola