Evenimentul Istoric > Articole online > A murit eroul care a înfruntat singur teroriști palestinieni și germani
Articole online

A murit eroul care a înfruntat singur teroriști palestinieni și germani

AFP relatează că ”atacatorii, doi palestinieni din Frontul Popular de Eliberare a Palestinei (FPLP) şi doi militanţi de extremă stânga din Fracţiunea Armatei Roşii, au deturnat zborul spre Benghazi, Libia, înainte de a se îndrepta spre Entebbe. Ei ameninţau să arunce în aer avionul dacă 53 de palestinieni sau simpatizanţi deţinuţi în mai multe ţări nu erau eliberaţi.

'Comandoul terorist a eliberat o mare parte a ostaticilor, refuzând totodată să elibereze 106 dintre ei, israelieni sau de origine evreiască. Michel Bacos a refuzat, alături de alţi 11 membri ai echipajului, să fie eliberat şi a rămas cu ostaticii. El a refuzat să-şi abandoneze pasagerii şi aceasta cu un mare risc pentru viaţa sa. El a rămas cu ei, până la eliberarea lor', a amintit primarul oraşului Nisa, Christian Estrosi, aducând un omagiu pilotului.

În noaptea de 3 spre 4 iulie, după şase zile de la luarea ostaticilor, comandouri de elită israeliene au întreprins o operaţiune spectaculoasă pe aeroportul din Entebbe. Trei ostatici, un ofiţer israelian (fratele viitorului premier Benjamin Netanyahu), precum şi 20 de soldaţi ugandezi au fost ucişi în asalt. Şapte dintre cei care i-au luat pe oameni ostatici au fost ucişi.”

Michel Bacos a murit pe 26 martie. Avea 95 de ani și de peste trei decenii se retrăsese pe Coasta de Azur.

FOTO: David Rubinger/www.whaleoil.co.nz

 

Registration

Aici iti poti reseta parola