Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria universală > A fost înmormântat în costum roșu galez, după ce se căsătorise de două ori cu Liz Taylor
Articole online

A fost înmormântat în costum roșu galez, după ce se căsătorise de două ori cu Liz Taylor

A fost ultimul dintre cei 12 copii ai minerului Thomas Jenkins. După moartea mamei sale, când avea doar doi ani, a fost crescut de o soră a sa.

Mariajul lor a fost turbulent şi complicat, de cele mai multe ori din cauza consumului de alcool. Acest lucru le-a afectat cariera, dar nu înainte da a câştiga o foarte mare popularitate, „Liz şi Dick” fiind cel mai celebru cuplu de la Hollywood.

Lista filmelor lui Burton din această perioadă este de invidiat: The Spy Who Come In From The Cold (1965), The Taming of the Shrew, The Comedians (1967), Boom! (1968), Anne of the Thousand Days, Staircase (1969), Raid on Rommel (1971), Hammersmith Is Out, Bluebeard, Sutjeska (1972).

Burton şi Liz au divorţat în 1974 (an în care a apărut Il Viaggio), iar în 1975 s-au recăsătorit. A doua căsătorie n-a durat decât un an, în 1976 înregistrându-se cel de-al doilea divorţ.

„Dragostea noastră a fost atât de înflăcărată, încât ne-a mistuit pe amândoi”, spunea Burton după divorţ.

În anii ’80, filmografia lui Burton numără peliculele Circle of Two (1980), Absolution (1981), Wagner (1983) şi Ellis Island (1984).

Richard Burton s-a căsătorit cu Susan Hunt şi a divorţat de aceasta în 1982. Ultimul lui mariaj, început în 1983, cu producătoarea BBC Sally Hays, a durat doar 13 luni, până la moartea sa, la Geneva, în urma unei hemoragii cerebrale. Decesul a fost înregistrat la 5 august 1984.

A fost înmormântat în costum roșu galez ca tribut adus originii sale. Mormântul său se află în cimitirul protestant din Celigny, Elveția.

Are o stea pentru film, în partea de sud, aria 6300, pe Bulevardul Walk of Fame din Hollywood.

Richard Burton a avut două fete cu Sybil Williams, Kate şi Jessica. În timpul mariajului cu Taylor a adoptat o fetiţă, Maria.

Pagini: 1 2

Registration

Aici iti poti reseta parola

Abonare la notificari Doriți să primiți notificări atunci când publicăm ceva interesant? NU DA