Evenimentul Istoric > Articole online > A fost ales cuvântul anului pandemiei de COVID-19
Articole online

A fost ales cuvântul anului pandemiei de COVID-19

Potrivit Collins, cuvântul pe care îl defineşte drept „impunerea unor restricţii stricte privind călătoriile, interacţiunea socială şi accesul la spaţiile publice” a fost ales pentru că reprezintă o „experienţă unificatoare pentru miliarde de oameni din întreaga lume“.

Şase din zece cuvinte selectate pe lista scurtă au fost asociate pandemiei, printre acestea numărându-se coronavirus, autoizolare şi distanţare socială.

La nivel mondial au fost înregistrate peste 50,2 milioane de cazuri de infectare cu noul coronavirus şi peste 1,2 milioane de decese asociate COVID-19, conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).

Collins a precizat, potrivit Agerpres, că a înregistrat peste 250.000 de utilizări ale cuvântului „lockdown” în 2020, prin comparaţie cu doar 4.000 în anul precedent.

Printre cuvintele incluse pe lista scurtă s-a numărat şi TikToker, pe care Collins îl defineşte drept „o persoană care distribuie sau apare în mod regulat în înregistrări video pe TikTok”, o aplicaţie de partajare video.

Cuvântul BLM, prescurtarea Black Lives Matter, a figurat, de asemenea, pe lista scurtă. Collins îl defineşte drept „o mişcare care militează împotriva violenţei şi opresiunii rasiale”.

BLM a început sub forma unei mişcări online declanşate de uciderea adolescentului neînarmat afro-american Trayvon Martin, în 2012, în Statele Unite.

Registration

Aici iti poti reseta parola