Evenimentul Istoric > Articole online > România comunistă > A existat intervenție sovietică în Revoluția din Decembrie 1989? Află adevărul dintr-o carte eveniment, recomandată de revista ”Evenimentul Istoric”!
Articole online

A existat intervenție sovietică în Revoluția din Decembrie 1989? Află adevărul dintr-o carte eveniment, recomandată de revista ”Evenimentul Istoric”!

Astăzi, 3 decembrie, apare pe piață o carte eveniment:”Planul Nistru-1989. Implicarea G.R.U în Revoluția din Decembrie” scrisă de col(r) Tudor Păcuraru și recomandată de revista ”Evenimentul Istoric”.

Caută cartea la toate punctele de difuzare a presei sau comand-o online pe www.agoramag.ro și află detalii ascunse despre căderea regimului Ceaușescu și Revoluția din decembrie 1989.

Planul Nistru-1989. Implicarea G.R.U în Revoluția din Decembrie”, construită ca un studiu și structurată pe 5 capitole, este una fundamentală pentru cercetarea evenimentelor din decembrie 1989. Ea își propune să lămurească o problemă aparent simplă: a existat mână străină, în special sovietică, în Decembrie 1989?

Deși au trecut 30 de ani de la Revoluția Română, subiectul continuă să fie de actualitate. Iar această actualitate tardivă evoluează, încet dar sigur, spre o mitologie science-fiction, întrucât cei care abordează tema au adesea o pregătire militară sumară (dacă o au!) și se bazează pe amintiri la mâna a doua și alte povești vânătorești și pescărești. Ca urmare, nici după trei decenii în România, spre deosebire de celelalte state ex-socialiste, nu se știe nimic precis despre eventuale forțe străine – în special sovietice – participante la evenimentele din decembrie 1989.

Astfel, este momentul să ne bazăm pe documente oficiale: declarații date sub jurământ, documente citate în rechizitorii alcătuite de procurori, publicații oficiale – într-un cuvânt, surse verificabile. De aceea cartea aceasta are sute de note de subsol, astfel încât și dumneavoastră să puteți verifica sursele și să puteți să cântăriți adecvarea aprecierilor autorului.

 După trei decenii de proză fantastică, e momentul să nu mai alergăm după trei iepuri de-odată, și să ne concentrăm asupra câtorva aspecte: au fost sau nu și militari străini, în special sovietici, implicați în evenimentele sângeroase care au marcat căderea regimului Ceaușescu? Cine au fost? Cum au acționat? Ce dovezi mai putem găsi, azi, privind acțiunile lor? Cum arată derularea evenimentelor din decembrie 1989, dacă o privim prin ochii lor?

Dacă până în prezent au existat destule lucrări serioase care au demonstrat că în anul fatidic 1989 în România a existat o lovitură de stat, nimeni până la Tudor Păcuraru nu a pus degetul pe rană și a indicat cu probe irefutabile implicarea sovieticilor în România. Subiectul este atât de delicat pentru unii, încât autorul a fost admonestat copios încă de la lansarea primului capitol publicat în prestigioasa revistă „Evenimentul Istoric”. Era contestată până și existența autorului, nu doar studiul care nici nu apăruse pe piață. Da! Se detona o bombă. Un prestigios și rafinat analist al serviciilor secrete, col(r) Tudor Păcuraru demonstrează pas cu pas intervenția sovietică în România. Cu probe!  Iar tu ai ocazia să descoperi adevărul despre acest eveniment major al istoriei noastre recente, Revoluția din Decembrie 1989, achiziționând cartea de la toate punctele de difuzare a presei sau comandând-o online pe www.agoramag.ro.

Despre autor: La 1 august 1996, Tudor Păcuraru intră în rândurile cadrelor active ale Serviciului Român de Informații. Există secrete care ne aparțin, și de care putem dipsune după cum ne dorim. Și existp secrete care nu ne aparțin. De aceea, puține lucruri pot fi spuse despre cei 21 de ani care au urmat: studii parteneriale, specializare în analiză-sinteză, două decenii de implicare la nivel de middle management în activitatea a patru unități centrale ale SRI. Mai pe scurt, scriitor în secret pentru patru președinți și o duzină de prim miniștri…

Registration

Aici iti poti reseta parola