Evenimentul Istoric > Articole online > A evadat în 1971 și a fost prins abia în urmă cu două zile
Articole online

A evadat în 1971 și a fost prins abia în urmă cu două zile

Poliţia federală americană a anunţat vineri că, în sfârșit, l-a prins.

După asasinarea liderului luptei pentru drepturi civice Martin Luther King, mai mult revolte au izbucnit în Pittsburgh, iar Leonard Moses a aruncat, împreună cu nişte camarazi, cocktailuri Molotov asupra unei case.

Femeia care locuia în respectiva casă, Mary Alpo, a murit sub efectele cumulate ale arsurilor şi ale unei pneumonii.

Cu ocazia înmormântării bunicii sale, Leonard Moses a evadat.

După fugă, tânărul şi-a refăcut viaţa sub numele de Paul Dickson şi a lucrat, cel puţin începând din 1999, ca farmacist în statul Michigan, precizează FBI, citat de Agerpres.

În 2016, poliţia federală şi-a reluat ancheta, i-a interogat din nou pe apropiaţii săi, a oferit o recompensă şi a pus la dispoziţie un număr special pentru a primi informaţii pe acest subiect.

În ciuda a peste 2.000 de informaţii adunate, „nu am reuşit să îl localizăm şi să îl prindem pe Leonard Moses”, a declarat Michael Christman, un responsabil al FBI, în cadrul unei conferinţe de presă la Pittsburgh.

Însă, la începutul anului, el a fost reţinut şi inculpat în Michigan în cadrul unei anchete separate, despre care FBI a refuzat să ofere detalii.

Documente judiciare arată însă că un anume Paul Dickson născut în 1949 a fost inculpat în aprilie în acest stat pentru fraudă şi prescrierea ilegală de substanţe controlate.

În cadrul acestei proceduri, amprentele sale digitale au fost introduse într-un sistem informatic local şi în cele din urmă verificate şi printr-o bază de date federală.

El a fost arestat joi, fără incidente, la domiciliul din Grand Blanc, Michigan, şi urmează să fie transferat spre Pennsylvania pentru a fi adus în faţa justiţiei, a declarat Christman.

Registration

Aici iti poti reseta parola