Evenimentul Istoric > Articole online > 42 de ani de la capturarea lui ”Dracula”, chiar în timp ce se înfrupta din victima sa
Articole online

42 de ani de la capturarea lui ”Dracula”, chiar în timp ce se înfrupta din victima sa

Este o discuție complexă dacă orice canibal merită titlul de “Dracula”, însă dacă așa a fost numită de presa americană și așa a rămas în istorie această creatură malefică rătăcită pe Pământ, nu o să ne opunem noi.

La 27 ianuarie 1978, Richard Case se alegea cu apelativul de “Dracula” din partea presei americane. În acea zi, el luase viața a cel puțin patru persoane.

Pe Daniel Meredith l-a împușcat în cap. Pe Evelyn Miroth a agresat-o sexual înainte să o omoare. Apoi l-a ucis pe fiul ei de șase ani, iar în final o altă femeie i-a căzut victimă.

A mutilat corpul lui Evelyn, a tăiat anumite organe din corp și a umplut mai multe recipiente cu sângele ei.

 

Ar fi putut fi prevenite

Ancheta a scos la iveală, ca mai tot timpul, că autoritățile ar fi putut să prevină comiterea crimelor.

Doar cu un an înainte, Chase, un bărbat de 28 de ani, fusese găsit pe câmp, în timp ce făcea baie în pielea goală în sângele unei vaci, conform history.com.

Vecinii spun că încă din copilărie a avut apucături sadice, omora animale și le consuma sângele.

A petrecut mai mult timp în centre de psihiatrie decât în libertate, însă autoritățile au ales să îl elibereze cu un an înaintea comiterii crimelor.

Recipiente cu sânge în locuinţă

Chase a fost arestat în locuința sa, unde anchetatorii au găsit numeroase recipiente pline cu sânge uman. Concluzia lor a fost că Chase era de mult timp consumator de sânge uman.

El a fost judecat în 1979 pentru crimele comise, iar avocatul său a mizat pe inabilitatea sa de a fi judecat fiindcă nu ar fi fost în deplinătatea facultăților mintale în momentul comiterii faptelor.

Chiar și așa, juriul l-a găsit vinovat de șase acuzații de crimă de gradul I, judecătorul condamnându-l la moarte.

El nu a mai apucat să fie executat, fiindcă s-a sinucis în celula sa din închisoarea San Quentin la 26 decembrie 1980.

Registration

Aici iti poti reseta parola