Raed Arafat răspunde acuzațiilor că ar vrea să pună botniță presei

 

Teama că starea de urgență instituită sub amenințarea coronavirusului va duce la răfuieli ale statului cu presa este încă subiect de dispută.

Doctorul Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul de Interne, a dezmințit pe pagina sa de Facebook faptul că ar fi cel care a inițiat articolele din Decretul privind instituirea Stării de Urgență legate de libertatea de exprimare.

”Vorbeam de fake news, de stiri false, si nu este o zi sa nu vedem astfel de tentative care incearca sa duca la discreditarea si decredibilizarea celor care incearca din rasputeri sa faca ceva intr-o situatie fara precedent.

Ieri era din nou randul subsemnatului.

Jurnalistii domnului Tolontan au lansat o stire pompoasa conform careia eu as fi vrut sa inchid gura presei prin decretul prezindetial de declarare a starii de urgenta.

Nu stiu care sunt sursele acestei publicatii, insa eu am cel putin 10 martori care au lucrat noapte trecuta pe nota de fundamentare a decretului si care stiu cu totii ca ce afirma Libertatea este o minciune. Nici macar nu au binevoit sa verifice cele afirmate de asa zisa “sursa”. Pe de alta parte eu nu am ce ascunde de presa si chiar avem nevoie de mass media sa colaboreze cu noi la transmiterea mesajelor catre populatia.

Va trebui sa facem abstractie in aceasta perioada grea de unele publicatii care continua pe linia denigrarii si a minciunilor lansate in spatiul public, fara a fi confirmate, cum ar fi cea care a publicat aceasta stire falsa.”