Evenimentul Istoric > Articole online > 19 Aprilie – 17 Mai 2021 – Vremea în România
Articole online

19 Aprilie – 17 Mai 2021 – Vremea în România

Următoarele două săptămâni sunt cu temperaturi mai coborâte decât cele normale, după cum arată prognoza meteo pentru următoarea lună, iar valorile termice cresc din săptămâna care urmează Paștelui Ortodox.

Astfel, vom avea vreme bună tocmai din luna mai, se arată în prognoza ANM pentru perioada 19 aprilie – 17 mai.În ce priveşte precipitaţiile, acestea vor fi excentare în următoarea săptămână, apoi revin la normal.

19 – 26 aprilie

Valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice pentru această perioadă, la nivelul întregii țări, dar cu o abatere termică negativă ușor mai accentuată în regiunile intracarpatice.

Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile extracarpatice și la munte, dar mai ales în extremitatea de sud-est a țării.

26 aprilie – 3 mai

Temperatura medie a aerului va avea valori mai coborâte decât cele normale pentru această perioadă, pe întreg teritoriul României.

Cantitățile de precipitații se vor situa în jurul celor normale pentru acest interval, în toate regiunile.

Vremea se încălzeşte după Paşte

3 – 10 mai

Temperaturile medii ale aerului vor fi apropiate de cele normale pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Regimul pluviometric se va situa în jurul celui normal pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

10 – 17 mai

Mediile valorilor termice vor fi apropiate de cele specifice pentru acest interval, în toate regiunile.

Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări.

Registration

Aici iti poti reseta parola