Evenimentul Istoric > Articole online > 13 aprilie – 150 de ani de la inaugurarea muzeului care acoperă 5000 de ani de artă. Unde poți face turul virtual
Articole online

13 aprilie – 150 de ani de la inaugurarea muzeului care acoperă 5000 de ani de artă. Unde poți face turul virtual

A fost fondat la 13 aprilie 1870, fiind deschis publicului din 20 februarie 1872. Clădirea principală este situată pe Fifth Avenue, în apropiere de Central Park.

Din 10 mai 1938, a fost adăugată muzeului o nouă clădire, intitulată „The Cloisters”, situată în Parcul Fort Tryon din New York, unde sunt expuse obiecte de artă europene din Evul Mediu. Cel de-al treilea sediu al muzeului, Met Breuer, se găseşte la adresa 945 Madison Avenue şi adăposteşte lucrări de artă modernă şi contemporană.

Muzeul Metropolitan de Artă din New York este cel mai mare muzeu de artă din SUA.

Peste două milioane de opere

Colecţia permanentă a Muzeului Metropolitan de Artă din New York cuprinde peste două milioane de opere artistice, create de-a lungul a 5.000 de ani în Egipt, Mesopotamia, Orientul Îndepărtat şi Orientul Apropiat, Grecia, Imperiul Roman şi culturile precolumbiene, arată www.metmuseum.org.

În incinta muzeului se găsesc expuse vaste colecţii de instrumente muzicale, dar şi de costume, arme, accesorii şi armuri antice din întreaga lume.

Din 1979, muzeul adăposteşte întregul Templu din Dendur, o construcţie de peste 2000 de ani vechime, provenită din Egiptul Antic şi oferită instituţiei de cultură de către autorităţile egiptene în 1960.

Închis din 13 martie

Antologia picturilor semnate de artişti americani este extrem de cuprinzătoare, conţinând lucrări de Winslow Homer, George Caleb Bingham, John Singer Sargent, James McNeill Whistler şi Thomas Eakins. Nu lipsesc nici desene şi picturi realizate de clasici europeni precum Leonardo da Vinci, Rembrandt, Monet, Cézanne, Van Gogh, Vermeer.

În anul 2019, Muzeul Metropolitan de Artă din New York a primit peste şapte milioane de vizitatori, potrivit metmuseum.org.

Începând cu data de 13 martie 2020, muzeul şi-a închis porţile, în contextul pandemiei de COVID-19. Doritorii au la dispoziţie un tur virtual al câtorva săli celebre ale muzeului, disponibil la adresa https://www.metmuseum.org/art/online-features/met-360-project.

 

Sursa. Agerpres

Registration

Aici iti poti reseta parola