Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria universală > Reapariția trocului în SUA. Americanii în Marea Criză
Articole online

Reapariția trocului în SUA. Americanii în Marea Criză

Un mecanic, intrând în grupare, a fost însărcinat să strângă şi să repare jucăriile, care erau apoi schimbate între familii.

Zugravi, tâmplari şi alţi meseriaşi erau trimişi în micile case de comerţ ameninţate de faliment, unde lucrau în schimbul unor lucruri practice ca mobilier, hrană şi vestminte.

Asociaţia de dezvoltare naturală

În cursul lunii ianuarie 1932 sistemul trocului a atins o dezvoltare atât de mare, încât a fost nevoie să se înfiinţeze o corporaţie.

Gruparea a fost denumită „Asociaţia de dezvoltare natural” (Natural Development Association). Odată organizată pe aceste baze, dezvoltarea deveni şi mai rapidă. Reprezentanţi ai tuturor profesiilor şi genurilor de comerţ se înscriseră în Asociaţie.

Alături de meseriaşi şi negustori se găseau medici, dentişti, ingineri, profesori, contabili şi tot felul de funcţionari. S-au creat sucursale în toate oraşele principale din Statele Unite.

După datele statistice, în 1933 existau peste un m ilion de oameni, care îşi câştigau traiul schimbând direct munca lor contra mijloacelor de subzistență. Numai în California erau 350.000, în Seattle 100.000 si în Colorado 40 000.

Schimburi curioase

O universitate de Stat din Louisiana a fixat ca taxă şcolară pentru instrucţia unei fete de fermieri, nouă vaci, pe care le-a luat de-altfel imediat în primire.

O şcoală din Illinois, primea de la părintele unui elev, pentru tot timpul duratei studiilor acestuia, aprovizionarea cu găini pentru cantina școlii.

Pagini: 1 2

Registration

Aici iti poti reseta parola