Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria universală > Profesorul Muenter își otrăvește soția, aruncă în aer Capitoliul, îl împușcă pe Pierpont Morgan și face să explodeze nava Minehaha. Spion sau al doilea Dr. Jekyll?
Articole online

Profesorul Muenter își otrăvește soția, aruncă în aer Capitoliul, îl împușcă pe Pierpont Morgan și face să explodeze nava Minehaha. Spion sau al doilea Dr. Jekyll?

O veste uluitoare se răspândi cu iuţeala fulgerului în primii ani
ai secolului al XX-lea.

Toate vasele care părăsiseră porturile americane fură înştiinţate şi, la şapte luni după aceea, avea loc o teribilă explozie la bordul vasului Minehaha.

A doua zi după explozie o nouă veste. Frank Hoit după ce primise în închisoare o depeşă misterioasă, înşelă vigilenţa gardienilor şi se aruncă de pe o terasă a închisorii.

Nu mai ridicară de jos decât un cadavru, cu craniul zdrobit.

Între timp poliţia lumină o altă enigmă. Prin confruntări de documente se putu stabili că Frank Hoit nu era altul decât profesorul Erich Muenter, care-şi asasinase soţia şi dispăruse fără urmă.

După fuga din Chicago, în 1906 el porni spre Mexic, luându-şi numele de Frank Hoit, modificându-şi în acelaşi timp exteriorul.

În 1907 avu curajul să se reîntoarcă în Statele Unite, angajându-se ca profesor de chimie la un colegiu din Texas. El se căsători în 1910, trecând pe la mai multe universităţi.

Îşi iubia femeia, copiii şi înainte de a muri scrise soţiei sale :

„Cu cât mă gândesc la lucrurile prezente, cu atât mă conving mai mult de inutilitatea vieţii. Creşte copiii în credinţa lui D-zeu. Adio, iubita mea”.

Şi Frank Hoit muri păstrându-şi secretul. A fost unul din cei mai dibaci spioni? A fost un al doilea Dr. Jekyll, în care au triumfat rând pe rând instinctele binelui şi ale răului?.

Cu aceste întrebări se încheia articolul publicat în „Realitatea Ilustrată” din 5 ianuarie 1933.

Din Wikipedia în limba engleză aflăm că Erich Muenter avea, în mod clar, legături cu rețeaua de spioni germani. Mai mult, a fost de fapt un spion și un „fanatic în serviciul clandestin al guvernului imperial german”.

Pagini: 1 2 3

Registration

Aici iti poti reseta parola