Februarie 2019

PREMIUM
 Ovidiu Druga Februarie 2019

Pe 4 martie 1963, șase francezi sunt condamnați la moarte sub acuzația că ar fi conspirat să-l asasineze pe președintele țării, nimeni altul decât generalul Charles de Gaulle.

PREMIUM
 Ovidiu Druga Februarie 2019

Moartea lui Stalin (6 martie 1953) a declanșat imediat o luptă pe viață și pe moarte între liderii Uniunii Sovietice.

PREMIUM
 Alex Mihai Stoenescu Februarie 2019

Spre sfârșitul secolului al XIX-lea s-a pus în Europa Occidentală problema întocmirii unei hărți geologice a continentului și la primul Congres de geologie desfășurat la Paris în 1878 se propune înființarea unei Comisii internaționale pentru nomenclatura geologică - Commission international de Nomenclature géologique, care urma să lucreze printr-un Comitet de întocmire a hărții geologice a Europei - Comité del la carte géologique de l’Europe, în pregătirea celui de-al doilea Congres ce urma să se țină la Bologna în toamna anului 1881.

PREMIUM
 Dragoș Gros Februarie 2019

Tezaurul a plecat în două etape: întâi tezaurul Coroanei şi alte valori, dar puţine şi abia în al doilea transport, partea mare a Tezaurului de stat, arhive, valori, bani şi devize, dar şi tot ce strânsese Muntele de Pietate.

PREMIUM
 Ovidiu Druga Februarie 2019

Pe 21 februarie, acum 112 ani, începea în România unul dintre cele mai tragice evenimente din istoria românilor- răscoala din 1907.

PREMIUM
 Ovidiu Druga Februarie 2019

Pe 28 februarie 1785, pe platoul “La Furci” de lângă Alba Iulia, Horea și Cloșca își primesc osânda pentru răscoala care zguduise întregul imperiu.

PREMIUM
 Evenimentul Istoric Februarie 2019

Evenimentul istoric publică, în numărul din martie, primele documente din Jurnalui generalului Iulian Vlad.

PREMIUM
 Dan Andronic Februarie 2019

Simt că trăiesc unul din acele momente pentru care merită să fii ziarist pasionat de istorie. Așa cum v-am mai spus, această revistă s-a născut dintr-o dorință de a demara un proiect la care să lucrăm cu plăcere, iar reacția dumneavoastră, a cititorilor, ne-a copleșit.

PREMIUM
 Evenimentul Istoric Februarie 2019

La data de 4 ianuarie a.c., inginerul român Eugeniu Iordăchescu a încetat din viață, la vârsta de 89 ani.