Exclusiv online

FREE
 

Vremea va fi frumoasă și va continua să se încălzească ușor devenind caldă pentru ultima decadă a lunii septembrie în cea mai mare parte a țării.

FREE
 

Guvernul de la Vichy i-a retras cetăţenia franceză şi i-a confiscat toate bunurile.

FREE
 

Într-unul dintre cele mai suprarealiste momente din istoria Războiului Rece, liderul sovietic Nikita Hrușciov a explodat de furie când află că nu poate vizita Disneyland.

FREE
 

În timpul detenției în lagărele morţii, a reuşit să afle numele unor criminali nazişti care au participat la Holocaust şi, după ce a fost eliberat, şi-a consacrat activitatea exclusiv căutării acestora.

FREE
 

După declaraţia unilaterală a Washingtonului privind restabilirea sancţiunilor Naţiunilor Unite împotriva Teheranului, Iranul a îndemnat duminică ţările lumii să reacţioneze „cu o singură voce” împotriva „acţiunilor iresponsabile” ale SUA.

FREE
 

Indigenii ardeau în mod obișnuit terenuri pentru a dirija vânatul, a curăța tufișurile și a extinde pășunile.

FREE
 

Alathea Fitzalan Howard a fost trimisă să locuiască cu bunicul ei, vicontele Fitzalan de Derwent, la Cumberland din Windsor Great Park în timpul celui de-al doilea război mondial, după separarea părinților.

FREE
 

La 20 septembrie 1973, într-un meci de tenis foarte mediatizat numit „Battle of the Sexes”, cea mai bună tenismenă a lumii, Billie Jean King, în vârstă de 29 de ani, îl învinge pe Bobby Riggs, în vârstă de 55 de ani, fost număr 1 mondial.

FREE
 

General al armatei române din vremea împăratului Traian (98-117), Sfântul Eustatie se numea, înainte de a primi botezul, Placid.

FREE
 

Duminică temperaturile vor crește ușor față de ziua de sâmbătă, vremea urmând să devină normală termic pentru această perioada, iar cerul se va menține mai mult senin în cea mai mare parte a țării.

FREE
 

La 4 zile după ce soţii Ceauşescu fuseseră executaţi la Târgovişte în urma unui proces sumar, jurnalistul american David Lauter afla de la câţiva conaţionali de-ai noştri primele impresii despre experienţele şi traumele provocate de regimul comunist. În prim-plan apare un matematician talentat, care n-a fost lăsat să-şi dea doctoratul pentru că regimul comunist îl […]

FREE
 

A debutat pe scenă la vârsta de cinci ani, interpretând rolul regelui Mihai în piesa „Miss Revista”.

FREE
 

Numele ei real era Greta Lovisa Gustafsson. S-a născut la Stockholm, în Suedia, la 18 septembrie 1905.

FREE
 

În discursul care l-a adus la putere promitea construirea unei naţiuni puternice şi prospere. Câteva zile mai târziu, s-a căsătorit cu Eva Duarte, pe care argentinienii au numit-o Evita.

FREE
 

Un reportaj cutremurător despre leproșii din Românai publica, sub titlul „Leprosul care a evadat”, Realitate Ilustrată din 13 iulie 1933.
Articolul, pe care-l publicăm în limba română de atunci, conține și o poveste de dragoste între leproși:

FREE
 

Sfârșitul de săptămână va fi dominat de o vreme frumoasă în toată România.

FREE
 

Pe 19 septembrie sunt prăznuiți Sfinții Mucenici Trofim, Savatie și Dorimedont.

FREE
 

Pe 14 septembrie 1940, generalul Ion Antonescu proclama Statul Național-Legionar, în care ocupa funcția de Conducător și Președinte al Consiliului de Miniștri, copiind modelul lui Adolf Hitler, auto-intitulat Führer.

FREE
 

O plantă din Australia secretă un venin asemănător cu cel al scorpionilor, ce poate provoca dureri atroce timp de săptămâni, a dezvăluit o echipă de oameni de ştiinţă.

FREE
 

La 6 iunie 1953 avea loc una dintre cele mai spectaculoase evadări din universul concentraționar comunist românesc: 14 deținuți politici fugeau de la mina de plumb Cavnic.

FREE
 

Un grup de țărani și activiști comuniști, având sprijin din partea sovieticilor, au inițiat, pe 15 septembrie 1924, în satul Tatar-Bunar din județul Cetatea Albă, o acțiune armată prin care intenționau să înlăture administrația românească și să alipească teritoriul la Republica Socialistă Sovietică Ucraineană.

FREE
 

Autorul romanului „Forrest Gump”, Winston Groom, care a stat la baza filmului hollywoodian cu acelaşi nume, cu Tom Hanks în rolul principal, a murit la vârsta de 77 de ani.

FREE
 

În ciuda ororilor sclaviei, nu era o decizie ușoară să fugi de la stăpân.

FREE
 

Sfântul Eumenie a viețuit în secolul al VI-lea. Și-a împărțit averea săracilor și s-a călugărit.

FREE
 

Vremea se va răci accentuat în estul și nord-estul țării.

FREE
 

La 4 zile după ce soţii Ceauşescu fuseseră executaţi la Târgovişte în urma unui proces sumar, jurnalistul american David Lauter afla de la câţiva conaţionali de-ai noştri primele impresii despre experienţele şi traumele provocate de regimul comunist. În prim-plan apare un matematician talentat, care n-a fost lăsat să-şi dea doctoratul pentru că regimul comunist îl […]

FREE
 

Cânta la chitară în modalităţi în care nimeni altcineva nu putea – cu chitara la spate, ba chiar şi cu chitara în flăcări. În 2003 a fost numit de revista Rolling Stone „Cel mai mare chitarist al tuturor timpurilor”.

FREE
 

O ceremonie i-a onorat pe cei 11 sportivi israelieni care au fost uciși în urmă cu 48 de ani la Jocurile Olimpice.

FREE
 

În 1933, Statele Unite se zbăteau în al patrulea an de criză, numărul șomerilor depășind patrusprezece milioane.

FREE
 

În „sicriul viu” oamenii devin compost pentru natură şi îmbogăţesc solul datorită beneficiilor miceliului, aparatul vegetativ al ciupercilor.Registration

Forgotten Password?