Exclusiv online

FREE
 

La 28 martie 1974, când a devenit primul preşedinte al Republicii Socialiste România, Nicolae Ceauşescu fusese deja atins de primii microbi ai cultului personalităţii. În 1967, el a fost desemnat preşedinte al Consiliului de stat, iar în 1968 condamnase URSS pentru că-şi trimisese soldaţii şi tancurile în Cehoslovaciei. Ceauşescu se credea un urmaş al marilor […]

FREE
 

Pe 16 ianuarie serbăm închinarea cinstitului lanț al Sfântului Apostol Petru.

FREE
 

Vremea va deveni deosebit de rece, geroasă dimineața, în nord-vest, nord, centru și nord-est, iar noaptea în cea mai mare parte a țării.

FREE
 

Dimitrie Cantemir publica în 1722, la Sankt Petersburg, „Sistema religiei mahomedane”, cu următoarea explicație: „Sistemul sau întocmirea religiei muhammedane s-a tipărit din porunca maiestății sale Petru cel Mare, Împărat și autocrat al Întregii Rusii, în tipografia împărătescului Sankt Petersburg în anul 1722, decembrie în ziua de 22”.

FREE
 

A deținut cea mai mare flotă privată din lume, a fost considerat cel mai bogat om al timpului său, a construit primele supertancuri petroliere, s-a iubit cu femei celebre, dar nici chiar el nu a fost nemuritor.

FREE
 

A devenit celebră cu rolul din filmul Bonnie and Clyde în care a jucat alături de Warren Beaty şi Gene Hackman, pentru care a primit o nominalizare la Oscar, în 1968, la categoria cea mai bună actriţă în rol principal.

FREE
 

Aron Pumnul s-a născut la 27 noiembrie 1818 în Cuciulata, aproape de Făgăraș, din părinți săraci. Și-a făcut studiile primare la Odorhei. În 1836 s-a dus la Blaj, pe atunci singura școală secundară românească din Transilvania, unde a făcut patru clase gimnaziale și una liceală (poetica). De acolo a plecat la Cluj, unde a terminat liceul.

FREE
 

Celebrele orașe-state ale Greciei antice erau pline de lideri, oameni de stat, generali și eroi capabili.

FREE
 

Mihail Chințescu susținea, pe 31 martie 1889, într-o conferință, la Ateneul Român, că Mihai Eminescu s-a născut la Soleni, un sat din Moldova.

FREE
 

Nicolae Ceauşescu nu a dezvoltat peste noapte celebrul cult al personalităţii, ci de-a lungul a peste două decenii. Conform comunismulinromaina.ro, cultul personalităţii lui Nicolae Ceauşescu a fost alimentat de 3 momente-cheie, care i-au permis acapararea puterii politice şi implicit controlul Republicii Socialiste România. Primul dintre ele s-a consumat în 1967, la doi ani după ce […]

FREE
 

Sfântul Pavel Tebeul, cel prăznuit astăzi de Biserica Ortodoxă Română, a trăit în secolul al III-lea.

FREE
 

Valorile termice vor fi în scãdere faţã de intervalul precedent, astfel încât vremea va deveni rece în majoritatea regiunilor, local geroasã noaptea în jumãtatea de nord a ţãrii.

FREE
 

Plăcuţele de înmatriculare ale vehiculelor care conţin numărul 39 vor fi retras din circulație de autoritățile din Afganistan.

FREE
 

Vineri, 15 ianuarie 2021, Muzeul Naţional de Istorie a României va expune, în premieră, cu ocazia Zilei Culturii Naţionale, afişul primului film documentar românesc „Eminescu, Veronica, Creangă”, din 1914, film comemorativ realizat de Octav Minar şi editat de Casa Pathe Freres.

FREE
 

A trecut mai bine de un secol de când Titanicul s-a lovit de un aisberg, catastrofa soldându-se cu moartea a 1500 de pasageri. Motivul real nu este cunoscut nici până astăzi.

FREE
 

Sultanul Mehmed al VI-lea (1918-1922) s-a născut la 14 ianuarie 1861.

FREE
 

James Joyce a murit pe 13 ianuarie 1941, la Zurich, unde primise azil împreună cu familia.

FREE
 

Cea mai veche pictură rupestră cunoscută până în prezent în lume a fost descoperită de o echipă internaţională de arheologi.

FREE
 

Filmări noi de pe fundul mării ale epavei feribotului MS Estonia arată o gaură mare în corpul navei.

FREE
 

Mentalitatea bucureștenilor s-a schimbat radical după noaptea din august 1916 când Zeppelinul german a aruncat primele bombe asupra Capitalei.

FREE
 

Speculațiile asupra morții lui Elvis au făcut din nou titluri… de data aceasta cu ocazia zilei sale de naștere.

FREE
 

Pe 27 iunie 1865, la 3 luni după ce preluase puterea în România, avea să fie consemnată prima vizită de lucru a lui Nicolae Ceauşescu. Pe 22 martie 1965, la 3 zile după moartea lui Gheorghe Gheorghiu-Dej, Nicolae Ceauşescu era ales în fruntea Partidului Partidul Muncitoresc Român. Ulterior, cel care era ales prim-secretar îl transforma […]

FREE
 

Sfinții Părinți care au fost uciși în Muntele Sinai și Rait, sunt sărbătoriți pe 14 ianuarie.

FREE
 

Cerul va fi mai mult noros și temporar, în regiunile intracarpatice și la munte va ninge și se va depune strat nou de zăpadă, iar local, în cele sud-estice vor fi precipitații mixte.

FREE
 

Pe 15 ianuarie 1953, izbucnea la Moscova afacerea „medicilor otrăvitori”. Pravda dezvăluia că a fost dat în vileag un complot care urmărea să lichideze mai mulți dintre liderii comuniști.

FREE
 

Directorul adjunct al Direcției de Securitate și Gardă Prezidențală din anii 1980, colonelului în retragere Adrian Eugen Cristea, continua să facă dezvăluiri despre secretele familiei Ceaușescu.

FREE
 

Arheologii au fost uimiți după ce au făcut o descoperire „imposibilă” în Mexic, care ar putea rescrie complet povestea despre cum a început civilizația Maya.

FREE
 

De la calamități naturale la războaie, până la pandemii, aceste evenimente și-au luat cele mai mari tributuri de vieți ale americanilor.

FREE
 

Johann Thunmann publica în 1774, la Leipzig, volumul „Cercetări asupra istoriei popoarelor din Europa de Răsărit”, în care vorbea de valahii de la sud de Dunăre care vorbeau aceeași limbă cu cei de la nordul marelui fluviu:Registration

Forgotten Password?