Exclusiv online

FREE
 

Valorile termice diurne se vor situa, în marea lor majoritate, în jurul celor normale pentru începutul lunii noiembrie, însă cele nocturne vor caracteriza o vreme rece, cu precădere în centrul țării și în zonele subcarpatice.

FREE
 

Se bănuiește că a fost otrăvit fără să existe dovezi, dar cert este că a murit la 22 septembrie, la Roma, după ce bolise o vreme.

FREE
 

Ziua Arhivelor Naţionale este sărbătorită, în fiecare an, la 31 octombrie.

FREE
 

Puţine au fost dirijabilele care în timpul Primului Război Mondial nu şi-au încheiat cariera în mod tragic.

FREE
 

Bucureşteni ştiau, în ani 1930, că Marele Voievod Mihai era un călăreţ pasionat.

FREE
 

Sfinții Apostoli Apelie, Stahie, Amplie, Urban, Aristobul și Narcis sunt prăznuiți astăzi și tot azi e Sâmbăta morților – Moșii de toamnă.

FREE
 

Vremea va continua să se răcească în jumătatea de est a țării, unde va deveni rece pentru această dată, în timp ce în rest valorile termice vor fi apropiate de mediile multianuale.

FREE
 

Aleksandr Lukaşenko, dictatorul din Belarus, a ordonat vineri înalţilor responsabili ai forţelor de ordine să acţioneze fără indulgenţă împotriva manifestanţilor care îi contestă realegerea în scrutinul de la începutul lunii august, considerat fraudat de opoziţie şi Occident, cerându-le acestora să „nu ia prizonieri”.

FREE
 

Când antrenorii au văzut ce putea face cu mingea, i-au cerut actele de de identitate şi legitimaţia de fotbalist pentru că nu le venea să creadă că era chiar atât de tânăr.

FREE
 

Când s-a întors, după decenii, în Statele Unite la 1945, a fost arestat sub acuzaţia de trădare, pentru transmiterea propagandei fasciste la radio, în SUA, în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial.

FREE
 

Biserica ortodoxă istorică de lemn de pe dealul Petrin din Praga, un loc unde se întâlneau credincioșii veniți mai ales din Republica Moldova, România și Ucraina, a ars, din cauze necunoscute, miercuri, iar Primăria a dat asigurări că va fi reconstruită.

FREE
 

După instaurarea regimului comunist, Sever Bocu încearcă să rămână în viaţa politică a Banatului, dar condiţiile îi sunt mai potrivnice.

FREE
 

„Frumosul Brummell” era socotit arbitrul eleganței în Anglia primei părți a secolului al XIX-lea.

FREE
 

28 decembrie 1989. Trecuseră 3 zile de la lichidarea soţilor Elena şi Nicolae Ceauşescu. Jurnalistul american Charles T. Powers era prezent la Bucureşti, în mijlocul evenimentelor care marcau sfârşitul regimului comunist şi a „democraţiei populare”. Revoluţia din România făcea ocolul lumii, iar reprezentanţii presei occidentale şi nu numai erau prezenţi la Bucureşti. Printre ei era […]

FREE
 

Cea mai mare revistă de istorie din Europa, Evenimentul Istoric, aduce în atenția publicului informații exclusive despre Fantoma ”Șandru” și parcursul vieții unui spion deplin conspirat, în noul număr care este disponibil de astăzi pe piață. „Ofițerul deplin conspirat” sau „fantoma”, așa cum i se mai spunea, este ofițerul de informații externe trimis, de cele […]

FREE
 

În a treia zi de Paşti din 1933, a avut loc la Deva o adunare populară care ieșea din comun, așa începea articolul „Plugarii la tribună”, publicat în Realitatea Ilustrată, căruia astăzi i-am spune advertorial, adică articol plătit, dar fără a fi marcat cu P de la Publicitate.

FREE
 

În părțile Ciliciei era o cetate care se numea Egea și în acea cetate s-au născut aceșți sfinți mucenici, Zenovie și sora lui, Zenovia, din părinți dreptcredincioși, care i-au crescut în bună învățătură și în frică de Dumnezeu.

FREE
 

Vremea se va răci accentuat în cea mai mare parte a țării.

FREE
 

Ziarul Universul din 2/15 noiembrie 1918, sub semnătura lui N. Pora, relata despre grozăviile petrecute în timpul retragerii trupelor germane din București:

FREE
 

Pe 29 octombrie 1922, regele Italiei, Victor-Emanuel al III-lea, îl numește pe Benito Mussolini președinte al Consiliului de Miniștri. Este momentul în care începe să se instaleze un regim totalitar de tip nou.

FREE
 

În urmă cu o lună, a fost anunţată descoperirea exoplanetei LTT 9779b, iar recent astronomii au publicat două studii cu privire la caracteristicile atmosferei acestei exoplanete care se află pe o orbită atât de apropiată faţă de steaua sa încât se credea că nu poate avea atmosferă, transmite Live Science.

FREE
 

Oscar Rohrlich s-a născut la 29 octombrie 1930, la Bacău, dar lumea îl cunoaște ca Radu Cosaşu, scriitor și publicist de primă mână.

FREE
 

Regina Maria este o femeie de inimă, adesea rău înțeleasă, datorită spiritului ei vioi, neînfricat și nerăbdător, când e pus sub control, scria Elena Lupescu spre sfârșitul anului 1927, în presa americană controlată de Hearst.

FREE
 

A fost arestat în anul 1948 şi anchetat vreme de trei ani, pentru că a protestat împotriva abuzurilor făcute de Uniunea Sovietică în România și a cererii continue și crescânde a reparațiilor de război.

FREE
 

28 decembrie 1989. Trecuseră 3 zile de la lichidarea soţilor Elena şi Nicolae Ceauşescu. Jurnalistul american Charles T. Powers era prezent la Bucureşti, în mijlocul evenimentelor care marcau sfârşitul regimului comunist şi a „democraţiei populare”. Revoluţia din România făcea ocolul lumii, iar reprezentanţii presei occidentale şi nu numai erau prezenţi la Bucureşti. Printre ei era […]

FREE
 

Personalitatea care apărea cel mai des în ziarele ungureşti din primii ani ai deceniului al patrulea al secolului trecut nu era nici Mussolini, nici Greta Garbo, nici Adolf Hitler.

FREE
 

Sfânta Muceniță Anastasia, prăznuită astăzi, a trăit în vremea împăraților păgâni Deciu (249-253) și Valerian (253-260).

FREE
 

Regimul termic va fi în continuare caracterizat de valori peste mediile multianuale ale perioadei în cea mai mare parte a ţării.

FREE
 

E. R. – Charlie Chaplin corespondează în limba engleză şi îi puteţi scrie pe adresa: 1416 La Brea Ave., Hollywood, California.Registration

Forgotten Password?