Exclusiv online

FREE
 

Procesul de rãcire a vremii va continua şi se va resimţi îndeosebi în regiunile sudice, însã valorile termice, la scara întregii ţãri, se vor situa în jurul celor normale.

FREE
 

Koji şi Gustav, cei doi câini ai cântăreţei Lady Gaga furaţi miercuri la Los Angeles şi pentru care diva pop a oferit o recompensă de 500.000 de dolari au fost recuperaţi de către poliţie.

FREE
 

La 14/26 februarie 1866, prinţul Filip de Flandra a anunțat că refuză să devină, după abdicarea forțată a lui Alexandru Ioan Cuza, domnitor al Principatelor Române.

FREE
 

La 20 martie 1880, la vârsta 22 ani, îşi face apariţia pentru prima oară pe scena Teatrului La Scala din Milano, în rolul Margueritei din opera Faust de Charles Gounod.

FREE
 

În 1834 publică oda „Ruinelor Cetăţii Neamţu”, aceasta fiind singura poezie publicată în timpul vieţii, însă care îl face îndeajuns de cunoscut.

FREE
 

A fost înzestrat cu un uriaș talent comic, multe dintre filmele sale fiind mult vizionate şi în prezent, continuând să amuze şi să încânte cu stilul său unic. Pentru activitatea sa cinematografică a primit distincţiile Cavaler al Legiunii de şi Grand Prix de l’Académie du disque.

FREE
 

A murit la 27 februarie 1936, la Leningrad. În 1901, fusese ales membru corespondent al Academiei Ruse de Ştiinţe.

FREE
 

La începutul anului 1939, presa internațională se entuziasma în fața performanțelor economice obținute de România în anul ce trecuse de la instaurarea dictaturii regale de către Carol al II-lea.

FREE
 

Alfabetul armean a fost dezvoltat în secolul al V-lea d.Hr. și este încă în uz astăzi.

FREE
 

Pe 27 februarie 1594, în catedrala din Chartres, Henric, rege al Navarrei, devine suveran al Franței, sub titlul de Henric al IV-lea.

FREE
 

În Epoca de Aur şi mai ales spre finalul ei, puţini au fost românii care au avut curajul să spună ce gândesc cu adevărat despre regimul impus de Nicolae Ceauşescu şi acoliţii săi în Republica Socialistă România, dar printre ei a fost şi o femeie modestă din Valea Jiului. În prim-plan apare protagonista ediţiei cu […]

FREE
 

Prăznuit pe 27 februarie, Sfântul Procopie, originar din ținutul Decapole, grupând zece cetăți lângă Marea Galileii, a trăit în timpul împăratului iconoclast Leon Isaurul (717-741).

FREE
 

Vremea se va răci în cea mai mare parte a țării, chiar accentuat în nord-est, unde valorile termice diurne se vor apropia de mediile multianuale, dar în rest va fi în continuare cald pentru această dată.

FREE
 

Contrar legendei urbane, Iulius Cezar nu a fost primul copil care s-a născut prin cezariană.

FREE
 

Primele sale încercări literare au fost publicate în volumul Lettres d’un royaliste savoisien, în 1793, cu o circulaţie clandestină, într-o Franţă ocupată, şi relevă dilema unui regalist politic pur într-o epocă a revoluţiei republicane.

FREE
 

Pe 16 iunie 1968, marele cineast italian Pier Paolo Pasolini publica în săptămânalul L’Espresso un poem virulent la adresa revoltei studenților din mai 68, rămas la fel de actual și astăzi.

FREE
 

Progeniturile de Tyrannosaurus Rex au avut un efect devastator asupra mediului înconjurător, distrugând speciile mai mici.

FREE
 

Născută pe 7 aprilie 1915 în Philadelphia, Billie Holiday, căreia i se mai spunea Lady Day, a fost una dintre cele mai importante cântăreţe de jazz din toate timpurile, alături de Sarah Vaughan și Ella Fitzgerald.

FREE
 

Pe 26 februarie 1935, Adolf Hitler semnează un decret secret prin care înființează Luftwaffe, al treilea serviciu militar al Reichului, alături de armata terestră și de marină.

FREE
 

Pe 26 februarie 1885 ia sfârșit conferința de la Berlin privind Africa. A avut ca scop împărțirea Continentului Negru între marile puteri europene.

FREE
 

În acele vremi de restrişte când românii erau conduși de domnitori fanarioți, adică pe la 1821, trăia în Oltenia un bărbat îndrăzneţ, conducător de ostaşi, de panduri.

FREE
 

Pe 26 februarie 1993, la ora 12.18, o bombă explodează într-o parcare subterană a World Trade Center din New York, provocând un crater de 60 de metri și prăbușirea mai multor planșee de beton armat.

FREE
 

Textele antice sugerează cu tărie că Isus a fost alfabetizat și poliglot.

FREE
 

La 26 decembrie 1989, la o zi după execuţia soţilor Ceauşescu în unitatea militară de la Târgovişte, sovieticii au imprimat două milioane de ruble cu chipul poetului naţional al românilor, Mihai Eminescu. Ce motivaţie a fost în spatele acestei istorii inedite? Aşa cum se ştie, „poetul nepereche” este tradus în 150 de limbi din 250 […]

FREE
 

Cea mai mare revistă de istorie din Europa, Evenimentul Istoric aniversează luna aceasta 3 ani de la prima apariție. Ediția specială se poate găsi începând de astăzi la punctele de difuzare a presei, iar pentru a marca aniversarea, revista vine la pachet cu un biblioraft cadou. În noul numărul aniversar, Evenimentul Istoric, disponibil de astăzi, […]

FREE
 

Sfântul Ierarh Porfirie s-a născut către anul 347 la Tesalonic într-o familie înstărită de creștini și a rămas în orașul natal până la vârsta de 25 de ani.

FREE
 

Ești pasionat de istorie?  Citește ediția aniversară Evenimentul Istoric(nr. 36), disponibilă ACUM pe piață, intră în concurs și poți câștiga un abonament pe 3 luni la ediția print! Acceptă provocarea noastră și rezolvă cerințele de mai jos: Cum se numește piesa lui Adrian Dohotaru, cenzurată în perioada comunistă? În ce an a apărut ideea unirii […]

FREE
 

Primul fiu al împărătesei Maria Tereza și al soțului acesteia, împăratul Francisc I, a fost cooptat la conducerea Țărilor Ereditare Habsburgice după moartea tatălui său în anul 1765.

FREE
 

Inițial a sprijinit guvernul fascist al lui Mussolini care a preluat puterea în 1922.Registration

Forgotten Password?