Exclusiv online

FREE
 

La Țarigrad în noiembrie 1719 avea loc nunta Constanței Caragea, fata lui Gheorghe Caragea, tatăl Marelui-Dragoman și principe onorar al Munteniei Scarlat Caragea, cu Mihai Manu.

FREE
 

Judetul Bălți, cu o suprafață de 5.260 km², făcea parte dintre judetele Moldovei-de-Sus (oficial Basarabia de Nord), așezat la crucea a doua drumuri vechi: drumul Hotinului care străbate Moldova dintre Prut și Nistru prin mijloc și drumul Sorocăi care, prin orașul Bălți, ajunge la Iași.

FREE
 

Oamenii veneau la el, cum merg astăzi la mormântul lui Arsenie Boca, pentru vindecări miraculoase.

FREE
 

La 23 decembrie 1989, jurnalistul Dan Fisher (finalist al premiului Pulitzer) realiza pentru Los Angeles Times un colaj cu principalele reacţii şi evenimente ale Revoluţiei în urma căreia regimul comunist condus de Nicolae şi Elena Ceauşescu a fost răstunat. De altfel, acesta a şi fost titlul ales de Dan Fisher: „Din arhive: românii au răsturnat […]

FREE
 

Filmele despre jocuri de noroc s-au bucurat tot timpul de un interes major, în special când vine vorba despre poker. Totul pare și mai natural, având în vedere că actori precum Matt Damon, Leonardo Di Caprio sau Ben Affleck sunt mari fani ai acestui joc fascinant.

FREE
 

S-a născut la 13 iulie 100 î.Hr., la Roma, iar anii 81-78 î.Hr. îi petrece în diverse misiuni în Orient, apoi revine la Roma, făcându-şi debutul ca orator în procese în anii 77-76.

FREE
 

Frumuseţea, ca şi morala, e o chestie de geografie, socotea un ziarist român în perioada interbelică.

FREE
 

Filmul lui Lucian Pintilie, din 1994, „O vară de neuitat”, bazat pe un roman de Petru Dumitriu, vorbește despre crimele comise de comitagiii bulgari asupra românilor din Dobrogea în perioada interbelică, asta după ce regimul comunist îi prezentase, pe comitagii, drept revoluționari internaționaliști

FREE
 

Benjamin Keough, nepotul lui Elvis Presley, a murit duminică, la vârsta de 27 de ani, a declarat managerul mamei sale, Lisa Marie Presley, confirmând astfel o informaţie publicată de site-ul TMZ.

FREE
 

Paul Verlaine ar fi putut duce o existență liniștită, alături de tânăra sa soție Mathilde Mauté, absintul de care era indisolubil legat și cercul său literar și artistic, care îi era fidel.

FREE
 

Pe 5 iulie 1943, umilit de înfrângerea de la Stalingrad, în iarna 1942-1943, Hitler vrea să își ia revanșa, pentru a opri retragerea armatelor sale.

FREE
 

S-a stins din viață la 12 iulie 1935, fiind înmormântat la cimitirul Montparnasse cu onoruri militare.

FREE
 

Preotul ortodox și scriitorul Iraclie Porumbescu, tatăl lui Ciprian Porumbescu, a lăsat un text deosebit de interesant, scris în octombrie 1890 la Frătăuşul Nou, „despre proscripţiunea” poetului Vasile Alecsandri de la 1848 în Bucovina.

FREE
 

La 12 iulie 1957, Dwight D. Eisenhower devine primul președinte care a călătorit în cea mai nouă tehnologie aviatică: elicopterul.

FREE
 

Un cioban cu turmă săracă din munții Epirului, Panu Meitani, s-a lăsat de păstorit și s-a dus, în veacul al XVIII-lea, să facă negoț între Țarigrad și Adrianopole.

FREE
 

În testament a lăsat rugămintea ca, în memoria lui, să fie difuzate, prin toate mijloacele de comunicare, anunţuri referitoare la efectul devastator al fumatului asupra sănătăţii.

FREE
 

O adevărată fortăreaţă, Catedrala Adormirea Maicii Domnului din Vladimir (Rusia) a fost înfiinţată în 1108 pe râul Klyazma de către monahul Vladimir, care a condus în calitate de mare prinţ de Kiev în perioada 1113-1125

FREE
 

Georges Mandel, fost secretar al lui Clemenceau, un om ponderat, taciturn, socotit ultrareacționar și care purta cele mai înalte gulere tari din toată Franța, făcea vâlvă în Paris la sfârșitul anului 1935 prin lansarea S.V.P.

FREE
 

Ostașii români s-au dezbrăcat de vestoane, rămânând în izmene și cămăși, după care s-au repezit asupra nemților cu baionetele, urlând din toți rărunchii „Uraaa, uraaa!”.

FREE
 

Curtea cu cu juri din Bucureşti a judecat, în octombrie 1933, procesul crimelor făptuite de avocatul Virgil Nicolaescu, cu un an înainte.

FREE
 

La 9 ianuarie 1990, Associated Press relata mărturia generalului Mihai Chiţac, care dezvăluia ce decizii au luat Elena şi Nicolae Ceauşescu cu privire la evenimentele de la Timişoara, care la 20 decembrie 1989 devenea primul oraş liber al României. Dictatorii doreau înnăbuşirea rapidă şi cu  orice preţ a revoltei de la Timişoara. Nu de aceeaşi […]

FREE
 

Cu aproape 150 de ani înainte de apariția e-mail-urilor și tweet-urilor, Abraham Lincoln a devenit primul „președinte cu fir” prin îmbrățișarea tehnologiei originale de mesagerie electronică – telegraful.

FREE
 

Pasionat de jocul de bridge, începând cu anii ’60, a şi-a câştigat reputaţia de a fi unul dintre cei mai buni jucători de bridge din lume. În anii ’70 şi ’80 a scris o rubrică dedicată bridge-ului pentru Chicago Tribune, împreună cu Charles Goren, dar şi câteva cărţi pe acest subiect

FREE
 

Kim Yo Jong, sora liderului nord-coreean Kim Jong Un, s-a impus în ultimul timp drept una dintre personalităţile cele mai puternice ale regimului de la Phenian.

FREE
 

Analele de la Putna și Cronica moldo-polonă arată, imediat după ce descriu victoria de la Chilia, că la 10 iulie 1466 Ștefan Vodă a început să zidească Mănăstirea Putna, cu hramul „Preasfintei Născătoare de Dumnezeu”.

FREE
 

Un important elector – adică organizator de alegeri – era pe vremuri principele Dim. Moruzzi, fost prefect al Capitalei – Kneazul, cum i se zicea pe atunci.

FREE
 

La presiunile unor foruri străine de români și România, anul acesta nu a fost sărbătorită oficial aniversarea centenarului Tratatului de la Trianon de la 4 iunie 1920, prin care Ungaria extremist-revizionistă era pusă la punct și locul Transilvaniei în trupul țării-mamă era consfințit internațional. Rușinos, la fel s-a întâmplat cu Centenarul Marii Uniri, sabotat de asemenea de unele organe ale statului, care au mers până la afirmația aberantă că nu s-a acordat sărbătoririi un ton potrivit cu idealurile naționaliste ale românilor de la 1918 pentru a nu fi pe placul… Rusiei.

FREE
 

La 9 ianuarie 1990, Associated Press relata mărturia generalului Mihai Chiţac, care dezvăluia ce decizii au luat Elena şi Nicolae Ceauşescu cu privire la evenimentele de la Timişoara, primul oraş liber al României la 20 decembrie 1989. Dictatorii doreau înnăbuşirea rapidă şi cu orice preţ a revoltei de la Timişoara. Nu de aceeaşi părere erau […]

FREE
 

În noaptea de10 – 11, iulie 1947, un vechi vas american, President Warfield, pleacă din portul francez Sète având la bord 4554 de evrei din Europa Centrală, supraviețuitori ai lagărelor morții.

FREE
 

S-a născut la 9 iulie 1900, la Botoşani. Licenţiat al Facultăţii de Litere din Bucureşti în1922, şi-a dat doctoratul la Sorbona, cu o teză de lingvistică indo-europeană şi cu una de lingvistică românească la 1929.

Registration

Forgotten Password?