Exclusiv online

FREE
 

După atacul de la Pearl Harbor din 1941, guvernul SUA a lansat un apel către americani să-și doneze câinii pentru crearea primelor divizii canine.

FREE
 

Fostul parlamentar şi ministru, politicianul Bogdan Niculescu Duvăz a murit sâmbătă, la vârsta de 70 de ani.

FREE
 

Dr. Monica Joița, ministru consilier la Arhivele Diplomatice, propune o interesantă incursiune etimologică la originea unor termeni diplomatici.

FREE
 

Klaus Iohannis candidează pentru un nou mandat la Cotroceni, dar el e personaj de mult timp pe scena politică.

FREE
 

Pentru locuitorii cartierului bucureștean Drumul Taberei, deveniți subiecte de bancuri pe tema anilor de așteptare a metroului și în partea lor de oraș, faptul că ideea construirii unui metrou în oraș datează de la începutul secolului al XX-lea poate suna a utopie.

FREE
 

Cum una dintre trăsăturile noastre este autoironia, unul dintre cele mai apreciate bancuri cu români este următorul:
-Ai auzit, Bulă, la anul vine sfârșitul lumii!

FREE
 

Unul dintre intelectualii comuniști fugiți la Moscova în timpul războiului a fost economistul Alexandru Bârlădeanu, relatează RADOR.

FREE
 

O curioasă “redescoperire”, s-ar putea numi. A avut loc într-unul dintre corpurile de clădire ale Laboratorului Naţional de Energie şi Geologie de la periferia Lisabonei, într-o magazie.

FREE
 

La 30 de ani de la căderea regimului comunist, susţinătorii lui Vaclav Havel luptă acum contra demagogiei eurofobe.

FREE
 

Diamantul cel mai valoros, dar şi cel mai controversat din lume – Hope (Speranţa) – are, dincolo de faimă, şi o proastă reputaţie. Se spune că este blestemat, că le poartă ghinion proprietarilor.

FREE
 

La trei ani de la instaurarea dinastiei Joseon în 1392, Regele Taejo a decis construirea unui nou palat regal.Motivul: în 1394, el a mutat capitala Coreei din Kaesong (astăzi în Coreea de Nord) în Hanyang (astăzi Seul).

FREE
 

Dezbaterea electorală rămâne un subiect de actualitate în această campanie pentru prezidențiale. Motivul este că această confruntare finală face parte deja din tradiția spectacolului electoral al alegerilor. Dar fiecare echipă de campanie are propria strategie de a aborda o astfel de dezbatere, de a o evita sau de a pune condiții privind organizarea ei.

FREE
 

La sfârșitul veacului al XVIII-lea, începutul celui de-al XIX-lea, din cauza timpurilor grele, o familie din Țările Române era nevoită să admită un șef, căruia să i se supună orbește.

FREE
 

Weekendul trecut a fost sub semnul politicii, al calculelor de tot felul și al îndemnurilor de ultimă oră, și nu ne-au rămas nici măcar câteva minute pentru un cântec vechi, mai ales că fiecare amănunt despre el pare o filă dintr-o carte de istorie. Poate recuperăm acum.

FREE
 

Cronicarul turc Evliia Efendi, care a trait în secolul al XVII-lea, a călătorit mult în țările apusene și ne-a lăsat mărturii și despre Țările Române.

FREE
 

Messerschmitt Me 323 Gigant, varianta motorizată a planorului Me 321, a fost cel mai mare avion de pe cerul celui de-Al II-lea Război Mondial.

FREE
 

În urmă cu o lună, un utilizator al canalului youtube.com , numit Mudavaflex, dar având ca avatar o fotografie a cunoscutului cineast și politician Sorin Ilieșiu, a postat o filmare senzațională: prima în care apar împreună Nicolae Ceaușescu și Ion Iliescu.

FREE
 

O știre parvenită pe căi neoficiale din Uniunea Sovietică în 1934 făcea senzație în lumea liberă, în ciuda faptului că mulți o considerau o invenție.

FREE
 

În noiembrie 1987 s-au auzit pentru prima oară, din piepturile a sute de oameni, „Jos dictatura!”, „Jos Ceauşescu!”, „Deşteaptă-te române!”.

FREE
 

Vicarul epicopal Alexandru Sterca Șuluțiu îi trimitea pe 22 mai 1848, la câteva zile de la marea adunarea a românilor ardeleni de la Blaj, baronului Nicolae Vesselenyi, comisar regal și prefect peste Zalău o scrisoare în care îl informa că „răuvoitorii au intenționat să verse în sufletul neamului meu din Ardeal otrava unei știri primejdioase: că poporul maghiar ar vrea să se rupă de Maiestatea Sa și de Casa de Austria”.

FREE
 

Ciuma neagră, maladie mortală în Evul Mediu, a fost diagnosticată de două ori luna aceasta în Asia, mai ales în China, potrivit CNN.

FREE
 

În urmă cu patru decenii, mai exact pe 15 noiembrie 1979, petrolierul românesc „Independența” eșua într-o mare de flăcări, după ce a fost lovit de către nava grecească „Evriali”. Incendiul care a cuprins nava-amiral a flotei comerciale românești a luminat Bosforul timp de o lună de zile, curmând viața a 43 de marinari.

FREE
 

Hitler și Mussolini își doreau foarte mult să atragă și Spania în război. În momentul armistițiului franco-german, generalul Franco a declarat, în termeni vagi, că e gata să adere la Pactul Tripartit.

FREE
 

15 noiembrie 2019 se aşteaptă a fi la români o zi memorabilă. Întrebarea este dacă se vor face cumpărături a căror valoare să atingă 300 de milioane de euro, de Black Friday.

FREE
 

Noul premier al României a mai cooptat în echipa pentru EURO 2020 un consilier. Rică Răducanu se va alătura echipei, Gică Popescu rămânând consilierul premierului pe aceeaşi temă, după cum relatează gsp.ro.

FREE
 

Paul Ludwig Ewald von Kleist s-a născut într-o familie nobilă germană foarte stimată, în Hessa, Germania, la 8 august 1881.

FREE
 

Românii de la nordul Dunării aveau la venirea maghiarilor o organizație străveche sub voievozi și cneji și un regim propriu: dreptul românesc obișnuielnic.

FREE
 

Medalia de Onoare, cea mai înaltă distincție militară americană, a fost oferită unui singur pilot care a luptat pe frontul european în Al II-lea Război Mondial.

FREE
 

”Colorizarea” este una dintre metodele prin care istoricii și tehnicienii își dau mâna pentru a atrage spre Istorie și generațiile mai tinere. Dacă această modă a atins până acum lumea fotografiilor sau a filmărilor de epocă, de ceva timp o echipă inimoasă, ”History in 3D” a demarat un proiect de reconstrucție virtuală a Romei antice.

FREE
 

Ambasadorul britanic în Franța, Ronald Campbell, înainta pe 16 iunie 1940, guvernului francez, refugiat la Bordeaux, un proiect de Uniune franco-britanică.

Registration

Forgotten Password?