Exclusiv online

FREE
 

La 4 iulie 1918, când se afla la Roma, scria lui Vasile Stoica, atașat la Legaţia Română din Washington:

FREE
 

S-a născut la 6 ianuarie 1887, în localitatea Drănic, judeţul Dolj. A urmat cursurile Liceului „Carol I” din Craiova, apoi studiile universitare ale Institutului Medico-Militar (1906-1912) la Bucureşti, susţinându-şi teza de doctorat în 1913.

FREE
 

Altă tragedie a celei mai cunoscute dinastii politice din Statele Unite. O nepoată a preşedintelui asasinat John F. Kennedy şi fiul acesteia au fost daţi dispăruţi vineri, într-o plimbare cu canoe, potrivit autorităţilor din Maryland.

FREE
 

Utilizarea unui automobile prezidențial a început atunci când președintele Taft a achiziționat patru mașini și a modificat Casa Albă, astfel încât să aibă un garaj.

FREE
 

Ion Heliade-Rădulescu a rămas credincios îndemnului său: „Scrieți, băieți, numai scrieți!” și în perioada exilulului de după 1848, articolele sale fiind publicate de presa pariziană.

FREE
 

Detectivul Joe Petrosino, care semăna la figură cu Mussolini, s-a născut în Italia și a emigrat în America împreună cu tatăl său.

FREE
 

„Cultul lui Ceauşescu”. Acesta era titlul ales de jurnalistul american David Binder pentru amplul material pe care îl realizase cu preşedintele Republicii Socialiste România în octombrie 1986. În prezent, acesta poate fi citit în arhiva New York Times şi conţine informaţii care în acele vremuri au făcut ocolul lumii având în vedere că interviurile cu […]

FREE
 

Era spitalizat de mai multe zile şi s-a stins din viaţă joi seară, în urma unor complicaţii cauzate de infecţia cu noul coronavirus.

FREE
 

Rolul lui s-a dovedit decisiv în reunificarea Germaniei. A avut o contribuţie de necontestat în politica germană prin angajamentul profund pentru integrarea europeană şi a contribuit fundamental la anumite aspecte ale arhitecturii politicii europene, în special în privinţa cooperării dintre Germania şi Franţa – nota un articol publicat pe site-ul www.politico.eu.

FREE
 

Pe 3 aprilie 1996, Ted Kaczynski a fost arestat în cabana sa din Montana.

FREE
 

Pe 5 aprilie, la orele 21:00 (15:30 GMT), vreau nouă minute din timpul vostru. Stingeţi toate luminile din casă.

FREE
 

Anii 1950 au rămas în mintea românilor prin „internări administrative” masive ale unor oameni nevinovați, deportări și fixări de domicilii obligatorii de către regimul comunist.

FREE
 

Pentru fumători Peter Stuyvesant este o cunoscută marcă de țigări, dar pentru indienii Esopus din secolul al XVII-lea e fost unul dintre marii criminali ai lumii.

FREE
 

În acest timp de pandemie se vorbește de plafonarea prețurilor pentru a se combate specula, ceea ce probabil va duce, potrivit expeiențelor trecute, la înflorirea pieței negre.

FREE
 

În 1986, David Binder publica în New York Times, sub titlul „Cultul lui Ceauşescu”, o amplă analiză a familiei care conducea Republica Socialistă România. Nu lipseau nici tuşele dedicate societăţii şi vieţii pe care o duceau românii în acei ani din ce în ce mai împovăraţi de datoria externă pe care Ceauşescu dorea s-o lichideze […]

FREE
 

Nu cred că există vreun om care să nu fi auzit măcar odată-n viaţă această piesă, Que sera, sera. Cred că acest vals este cea mai frumoasă transpunere muzicală a dialogului cald părinte-copil, a transmiterii, prin joacă şi cântec, de la o generaţie la alta, a celor mai crunte şi clare învăţăminte.

FREE
 

Oprirea accesului credincioșilor la slujbele oficiate în bisericile de pe teritoriul României este una dintre cele mai disputate măsuri luate în timpul stării de urgență. Paștele celebrat prin intermediul gadgeturilor, Lumina Sfântă văzută doar pe tabletă, toate sunt șocuri pentru românii învățați să respecte tradițiile părinților și bunicilor. Subiectul este încă deschis, dar orice informație despre subiect este binevenită.

FREE
 

La 60 de ani de la zborul lui Iuri Gagarin, continuă să circule zvonuri despre alți astronauți trimiși în spațiu înaintea sa, ale căror morți au fost ascunse de regimul sovietic.

FREE
 

A murit la 29 septembrie 1902, fiind victima unei emisii de monoxid de carbon cauzată de un horn înfundat. În 1908, rămăşiţele i-au fost transferate la Panthéon, fiind aşezate alături de cele ale lui Voltaire, Jean-Jacques Rousseau şi Victor Hugo.

FREE
 

O echipă de cercetători din Statele Unite, Africa de Sud şi Australia a propus ipoteza conform căreia Homo erectus ar fi trăit în urmă cu aproape două milioane de ani, alături de alte două specii asemănătoare omului, numite hominizi, Paranthropus şi Australopithecus.

FREE
 

Persoanele afectate au fost smulse din familiile lor, fiind victimele prejudecăților.

FREE
 

Un Raport al lui Bismarck (foto) din 8 septembrie 1833 ne arată cum se negocia intrarea României în Tripla Alianță:

FREE
 

La 84 de ani, a semnat un contract de înregistrare a trei CD-uri cu cele mai dragi melodii cântate în cariera sa, care s-au vândut în zeci de mii de exemplare, fiecare.

FREE
 

Între 1936 şi 1938, a fost bursier al Fundaţiei „Rockefeller” din SUA, specializându-se la Universitatea Harvard. A desfăşurat activităţi ştiinţifice la institute de învăţământ superior din New York, Albany şi Boston.

FREE
 

Un document inedit dezvăluie metodele prin care erau rezolvate cazurile dificile de crimă în România comunistă.

FREE
 

Sultanul Marocului avea trei fii pe care, la jumătatea anilor 1920, s-a gândit să-i însoare pe toți la grămadă ca să scape de cheltuieli cu trei nunți.

FREE
 

Într-un demers jurnalistic marca New York Times, David Binder dădea americanilor şi lumii o idee mai clară despre ce reprezenta Republica Socialistă România în interior. Se întâmpla în octombrie 1986, anul celei de-a doua veniri ale sale în ţara condusă de Nicolae Ceauşescu. Titlul materialului, „Cultul lui Ceauşescu”, descrie cât se poate de bine misiunea […]

FREE
 

Dacă, așa cum se aude, va fi criză economică, Jurnalul muzical de carantină ar face bine să se pregătească! Și ce cântec se pretează mai bine decât cel care incepe așa: ”toate facturile sunt depășite și copiii au nevoie de pantofi, sunt falit!”

FREE
 

Manifeste anti-comuniste, conținând o parodie după poezia Epigonii de Mihai Eminescu, au fost împrăștiate asupra orașului Deva, din avion, în 1946.

FREE
 

Cea mai importantă condiţie pentru amânarea la plată a creditelor este aceea ca veniturile acestora să fi fost afectate direct sau indirect de situaţia generată de pandemia Covid – 19, conform unei analize efectuate de Casa de avocatură Filip & Company, preluată de Agerpres.

Registration

Forgotten Password?