Exclusiv online

FREE
 

Din România comunistă s-a încercat evadarea spre lumea liberă prin toate mijloacele pe care şi le poate cineva imagina: înot, cu barca, cu colacul, cu vesta de salvare, cu tubul de oxigen, cu placa, cu trenul, cu avioanele sportive sau cele utilizate în agricultură, cu vapoarele, dar şi pe fâşie, târâş.

FREE
 

S-a stins din viaţă la 18 ianuarie 2015. Era supranumită „regina cosmeticelor”, fiind unul dintre cei mai influenți specialiști în estetica modern.

FREE
 

Revista săptămânală Ideea Europeană consemna în numărul din “duminecă” 7 decembrie 1919 câteva din excentrităţile scriitorului italian Gabriele d’Annunzio, mare erou de război la vremea respectivă.

FREE
 

Lian Jun, cea care a fost prima femeie care a condus un tractor în China, devenită un simbol naţional, a decedat la vârsta de 90 de ani, anunţă BBC.

FREE
 

Pentru tinerii de azi, deja istoria recentă este ca o poveste despre o ţară străină.

FREE
 

Se spune că vine Tudor Postelnicu la Nicolae Ceaușescu și zice:
-Tovarășe secretar general, am reușit să sustragem documente de la Casa Albă și să-l răpim pe fiul lui Ronald Reagan.

FREE
 

Campanii în favoarea prohibiţiei începuseră pe teritoriul SUA încă de la începutul secolului al XIX-lea.

FREE
 

Colonelul Grigore Lăcusteanu, care a trait între 1813 și 1883, boier conservator și rusofil moderat, a ținut un jurnal până în 1874, care avea să fie publicat în perioada interbelică de Radu Crutzescu cu o introducere de Ion C. Filitti.

FREE
 

La 18 ianuarie 1990, după 42 de ani de Exil impus, păşeau pe pământ românesc primii membri ai Familiei Regale a României, (pe atunci) Alteţa Sa Regală Principesa Moştenitoare Margareta şi Alteța Sa Regală Principesa Sofia a României.

FREE
 

Într-un mic orășel din Austria s-a judecat procesul unei crime petrecută cu un an înainte – procesul acesta a fost urmărit în țară la noi cu o neîntreruptă atenție, deoarece victima era o româncă, doamna Maria Fărcășanu, frumoasă după fotografiile publicate, elegantă după blana de vulpe argintie pe care o purta în noaptea crimei, când străbătea Austria într-un tren international, scria Geo Bogza în „Realitatea ilustrată” din 11 noiembrie 1936.

FREE
 

Israelul este o țară plină de destinații încărcate de istorie, însă mulți vizitatori aleg frumusețile unice ale naturii din grădinile suspendate din Haifa, cunoscute drept Grădinile Baha’i.

FREE
 

Academicianul și francmasonul Victor Eftimiu era supărat, în a doua parte a deceniului al patrulea al secolului trecut, că informațiile sale despre trecutul îndepărtat al Bucureștilor nu trezeau niciun răsunet.

FREE
 

Râdem noi acum de bulgari că ”vorbesctătă de nu înțelegitătă nimictătă”, dar a fost o perioadă când dacă era difuzat un film la Sofia se goleau străzile în București. Orice ar fi dat bulgarii, de la desenele animate cu arhi-cunoscutul ”Leka nosht deca”, pe care îl înțelegeau toți copiii români, la filme, seriale sau programe muzicale, era mai bun decât ce puteai vedea în cele două ore rămase pentru emisie la TVR în anii ’80, sub Nicolae Ceaușescu!

FREE
 

Sportul și războiul sunt două lucruri diametral opuse. Dacă sportul presupune respectarea oponentului, războiul se bazează nu doar pe înfrângerea sa, ci și pe umilirea sa.

FREE
 

Agenţii lui Mihail Moruzov furau, în august 1916, o servietă din automobilul ambasadorului german la Bucureşti, Hilmar von dem Bussche.

FREE
 

În China, rata natalităţii a scăzut anul trecut la cel mai mic nivel de la fondarea Republicii Populare în 1949, a transmis vineri guvernul, ceea ce accentuează îngrijorările privind îmbătrânirea populaţiei.

FREE
 

Periodicul România Întregită, pe 15 februarie 1925, ridica “chestiunea alcoolismului ce bântue tot atât mai grav în populaţia noastră mai ales rurală, otrăvită sistematic de cârciumari, cari în acelaş timp funcţionează şi ca cei mai nesăţioşi cămătari ai satelor noastre”.

FREE
 

Forumul de la Davos, „World Economic Forum” (WEF), care reuneşte în fiecare an începând din 1971 antreprenori şi responsabili politici din toată lumea în staţiunea de ski elveţiană, se vrea un „centru de reflexie” cu privire la viitor.

FREE
 

Popeye marinarul este un cunoscut personaj de desene animate, îndrăgit de copiii din toată lumea.

FREE
 

La 16 ianuarie 1945, Adolf Hitler s-a mutat în celebru buncăr din Berlin unde a locuit până la moartea sa, în aprilie acelaşi an.

FREE
 

Alexandra Toader a fost numită, joi, printr-o decizie a premierului Ludovic Orban, în funcția de președinte executiv al Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc (IICCMER), potrivit hotărârii publicate în Monitorul Oficial.

FREE
 

Filmul documentar „Nostalgia dictaturii”, realizat de Marius Th. Barna, după un scenariu de Bogdan Ficeac, va fi prezentat în premieră, la 26 ianuarie, la Cinema Eforie, iar la 29 ianuarie, la Muzeul Ţăranului Român.

FREE
 

La 17 ianuarie 2020 se împlinesc 20 de ani de la moartea lui Ion Rațiu, politicianul al cărui papion a devenit simbolul democrației.

FREE
 

La 16 ianuarie 1581, Parlamentul Angliei a adoptat legea care pedepsea practicarea catolicismului.

FREE
 

După instalarea regimului comunist, doi dintre lideri îşi disputau rolul principal în organizarea grevei CFR de la Atelierele “Griviţa” din februarie 1933, Constantin Doncea şi Gheorghe Gheorghiu- Dej, Vasile Roaită râmânând o simplă legendă bună doar pentru propagandă în ce privește greva CFR.

FREE
 

Primii reprezentanți ai imperiului chinez, care au pus bazele coloniei chino-române din București, au fost Li de Tien și Loo Chin-Ting, ambii născuți în ținutul Chantung la 1896.

FREE
 

Ziarele de la Hollywood îi luau interviuri și-l supranumiseră „Steaua bună a iubitei stele Mary”, iar el era doar un șofer.

FREE
 

Adolf Hitler a promis în repetate rânduri că va rămâne celibatar. Locul Primei Doamne a Reichului rămas vacant a declanșat o competiție între soțiile celorlalți lideri naziști.

FREE
 

Criminalilor recidiviști din perioada interbelică nu le era frică de cuțit cum le era să ajungă pe secția H de la închisoarea Doftana. La H, cea mai înfricoșătoare parte a unei pușcării din România, condamanții dormeau direct pe ciment, fără lumină, fără căldură, doar cu 300 de grame de pâine pe zi.

FREE
 

Visul oricărui dictator este să-și vadă poporul încolonat în urma sa, cu mâna pe armă și gata de a se jertfi pentru o idee. De obicei ideea e a dictatorului, nu a poporului.
Nicolae Ceaușescu nu a făcut excepție.

Registration

Forgotten Password?