Exclusiv online

FREE
 

Vremea va fi predominant frumoasă şi se va încălzi față de ziua anterioară în vest, centru și nord, astfel că, în orele amiezii, la nivelul întregii țări se vor înregistra temperaturi în jurul celor normale pentru această dată.

FREE
 

Ieromonahul Macarie Paisiescul Dragomirneanul, cunoscut sub numele de Călugărul Macarie, s-a născut în 1730, probabil în Transilvania.

FREE
 

Prinţul Carol ca „principe ereditar al României” se afla pe drum spre viitoarea sa țară, în timp ce, la Bucureşti, Adunarea Deputaţilor proclama la 1/13 mai 1866, cu 109 voturi din 115, hotărârea ei nestrămutată de a menţine „o Românie una şi nedespărţită”, unde a sosit la 8/20 mai.

FREE
 

Câştigător al Cupei Campionilor Europeni la fotbal, Victor Piţurcă s-a născut la 8 mai 1956, în localitatea Orodel, judeţul Dolj.

FREE
 

Un trabuc fumat de prim ministrul britanic Sir Winston Churchill, recuperat de garda sa de poliție, urmează să fie scos la licitație cu prețul de pornire de 1.200 de lire sterline, iar o pereche de pantofiori ai reginei Victoria cu 3.000 de lire sterline.

FREE
 

S-a născut la 8 mai 1906, la Roma, fiind fiul lui Angiolo Giuseppe „Beppino” Rossellini, cel care a deschis primul cinematograf din Italia.

FREE
 

Un incendiu nemaivăzut a distrus parţial instalaţia de piroliză a Combinatului Petrochimic de la Piteşti în seara de 14 aprilie1974, înainte cu doar 15 zile ca Nicolae Ceaușescu să fie înscăunat ca un veritabil rege, cu sceptru, în funcția de președinte al României.

FREE
 

În noaptea de 27 spre 28 noiembrie 1940, generalul Gabriel Marinescu (foto) este ucis cu 13 focuri de pistol-mitralieră în celula de la închisoarea Jilava de legionarul Tudor Nicolae, ulterior judecat şi condamnat pentru crimă.

FREE
 

Pe 1 mai 1776, Adam Weishaupt întemeia la Ingolstadt, în Bavaria, Ordinul Illuminati, al cărui mit de conducător din umbră al lumii trăiește până azi.

FREE
 

Gheorghe Apostol, preferatul lui Gheorghe Gheorghiu-Dej pentru preluarea conducerii Partidului Muncitoresc Român (PRM), a dezvăluit într-un interviu realizat în 1994 că putea plăti cu viaţa pentru că a îndrăznit să-l înfrunte pe Nicolae Ceauşescu într-un moment de maximă importanţă în care viitorul dictator îşi croia drumul spre conducerea comuniştilor şi a României. Astfel, cel care […]

FREE
 

Sfântul Ioan, Evanghelistul și Teologul, a fost unul dintre cei doisprezece apostoli și unul dintre cei patru evangheliști.

FREE
 

Vremea va deveni rãcoroasã în toatã ţara. Cerul va avea înnorãri temporar accentuate, ziua, în sud-est şi în zona de munte, unde local vor fi averse şi descãrcãri electrice, iar la altitudini de peste 1800 m, vor fi precipitaţii mixte.

FREE
 

Directorul Arhivelor Statului din Iași, Alexandru Băleanu, publica, în Revista Arhivelor 1936-1937, studiul Două proteste ale lui Ioan Sandul Sturza Voievod, primul domn pământean al Moldovei, instalat în urma revoluției lui Tudor Vladimirescu.

FREE
 

Acum mai bine de 120 de ani, Oscar Wilde era unul dintre cei mai faimoși bărbați din lume. Cu un excepțional talent literar, cu o eleganță proverbială, cu o agerime a minții și o ironie mușcătoare, Wilde era efectiv o celebritate în sensul actual al cuvântului.

FREE
 

Mare vistiernic sub Mihai Viteazul la curtea de la Târgoviște, Stavrinos Grecul descrie isprăvile domnitorului valah într-un poem, scris când era deținut în cetatea Bistriței după asasinatul din Câmpia Turzii de la 9 august 1601 și tipărit postum la Veneția în 1642.

FREE
 

Joseph Bonaparte, fost rege al Neapolelui (1806-1808), apoi rege al Spaniei (1808-1813), a simțit că roata istoriei se întoarce atunci când fratele său mai mic, Napoleon, a abdicat pentru prima dată, în aprilie 1814.

FREE
 

Alexandru G. Florescu s-a născut la 3 august 1867 în București, într-o veche și bogată familie boierească, fiind licențiat în drept al Universității din București. A fost căsătorit cu Olga Costescu-Comăneanu între 1890 și 1894, după divorț recăsătorindu-se imediat cu Alexandrina Petrovici-Aramis.

FREE
 

Pe 7 mai 1994, tabloul „Țipătul” al lui Edvard Munch este găsit la aproape trei luni după ce fusese furat dintr-un muzeu din Oslo.

FREE
 

O tânăra din Mali a născut recent nouă bebeluşi, cest tip de naştere fiind „foarte rară, excepţională”, potrivit profesorului Youssef Alaoui, directorul medical al clinicii Ain Borja din Casablanca, care nu a putut însă confirma dacă este vorba despre un nou record mondial.

FREE
 

Pe 7 mai 1915, pachebotul britanic Lusitania plecat din New York este scufundat de un submarin german. Un pretext pentru SUA de a intra în război.

FREE
 

Echipa de fotbal Steaua Bucureşti a cucerit, pe 7 mai 1986, Cupa Campionilor Europeni (CCE), aflată atunci la a 31-a ediţie, pe stadionul Ramon Sanchez Pizjuan din Sevilla, după ce învingea în finală pe FC Barcelona, cu scorul de 2-0, în urma loviturilor de departajare.

FREE
 

Vechilor greci li se atribuie multe progrese în știință și matematică, care au influențat civilizația occidentală cum o cunoaștem astăzi.

FREE
 

Pacifistul indian i-a cerut Führerului german să oprească războiul prin trei scrisori. Tonul lor trădează în cel mai bun caz o naivitate uluitoare.

FREE
 

Despre Nicolae Ceauşescu se ştie că nu a urmat decât câteva clase primare, că era pasionat de istorie şi şah, iar cultura lui era limitată, dar chiar şi cei mai redutabili adversari ai săi au remarcat că avea o inteligenţă nativă ce a fost decisivă în ascensiunea spre funcţia de preşedinte al Republicii Socialiste România […]

FREE
 

În ziua de 7 mai, Biserica Ortodoxă pomenește arătarea Sfintei Cruci pe cerul Ierusalimului.

FREE
 

În sudul şi sud-estul ţãrii vremea va deveni caldã pentru aceastã datã, în timp ce în rest gradul de instabilitate atmosfericã va fi în creştere.

FREE
 

Barbu Vlădoianu (foto) era ministrul de război al Țării Românești în ianuarie 1859 și susținător al unirii prin alegerea lui Alexandru Ioan Cuza ca domn și la București.

FREE
 

John Quincy Adams, cel de-al șaselea președinte al SUA și fiu al celui de-al doilea, John Adams, a avut parte de o educație strălucită.

FREE
 

Dr. Ion Puțureanu, care își băgase toată averea într-un sanatoriu TBC la Olănești, reușise să prepare, din ficat de porc infectat cu bacil Koch, un ser, care, dupa ce a fost experimentat pe animale, a fost aplicat bolnavilor, cu rezultate uneori bune, în funcție de forma de tuberculoză.

FREE
 

Două ziariste californiene, revoltate de caruselul de la Disneyland dedicat filmului, cer o rescriere a basmului fraților Grimm.Registration

Forgotten Password?