Cea mai ciudată frumusețe a lumii. La mulți ani!

 

S-a născut la 4 iunie 1975, în Los Angeles, California, SUA. La vârsta de 11 ani, a început să studieze la Institutul de Teatru Lee Strasberg, unde a interpretat în câteva producţii.

După pelicula „Mr.& Mrs. Smith”, în timpul căreia Brad Pitt şi Angelina Jolie s-au îndrăgostit, cei doi actori au revenit, în 2015, pe marele ecran, în filmul „By The Sea”.

Regizat de Angelina Jolie, pelicula prezintă povestea unui scriitor american, Roland (Pitt), şi a soţiei sale, Vanessa (Jolie Pitt), care ajung într-o staţiune pitorescă şi liniştită din anii ’70, aflată la malul mării, într-un moment de criză a mariajului lor.

Soții

Actriţa a fost căsătorită cu actorii Jonny Lee Miller, Billy Bob Thornton şi Brad Pitt. Jolie şi Pitt au trei copii biologici, Shiloh Nouvel şi gemenii Knox Leon şi Vivienne Marcheline, şi alţi trei adoptaţi, Maddox, Pax şi Zahara.

Angelina Jolie este şi ambasador al bunăvoinţei al Înaltului Comisariat ONU pentru Refugiaţi. În anul 2014, Angelina Jolie a primit, la Palatul Buckingham, o distincţie din partea reginei Elisabeta a II-a, pentru angajamentul ei în lupta împotriva violenţelor sexuale în zone de război. Ea a fost distinsă cu titlul Honorary Dame Commander a ordinului Sfântul Mihail şi Sfântul Gheorghe, ordin cavaleresc destinat persoanelor „care aduc servicii extraordinare şi de importanţă nemilitară într-o ţară străină”. Este a doua distincţie ca importanţă după Cavaler sau Doamnă a Marii Cruci (Knight sau Dame Grand Cross).

A fost şi preşedintă de onoare a Festivalului internaţional de film din Cambodgia (4-10 decembrie 2015).

Frumoasa din Pădurea Adormită

A filmat, în 2018, pentru continuarea producţiei „Maleficent”. Pelicula, o reinterpretare modernă a basmului „Frumoasa din Pădurea Adormită”, prezentată din perspectiva vrăjitoarei Maleficent, interpretată de Angelina Jolie, a avut mare succes în 2014, ajungând pe primul loc în box office-ul nord-american şi obţinând încasări de peste 750 de milioane de dolari pe plan internaţional. În februarie 2019 a vizitat cea mai mare tabără de refugiaţi din lume, aflată în Bangladesh.

Angelina Jolie a donat, în martie 2020, un milion de dolari în beneficiul copiilor care se confruntă cu nesiguranţa alimentară în contextul pandemiei de COVID-19.